Το στέλεχος του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής» και στις αιχμές Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα».

Ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μίλησε και για την παραίτηση των Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα από τα κομματικά όργανα, χαρακτηρίζοντάς «λάθος» τόσο τις αποχωρήσεις τους, όσο και τη μη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος εδώ και 6 μήνες.

«Πρέπει να παλέψουμε όλοι για ένα συλλογικό και δημοκρατικό κόμμα όπου την ηγεσία, το τιμόνι θα το κρατάμε όλοι», είπε, ενώ επισήμανε ότι «μία κοινωνία, μία χώρα, δεν μπορεί να αλλάξει από έναν, χρειάζεται ομάδα».

Για την «Αυγή»

Απαντώντας για το κλείσιμο της «Αυγής», την χαρακτήρισε «τρομερά δυσάρεστη εξέλιξη». «Προφανώς γνωρίζω ότι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ δύσκολα από την ώρα που χάθηκε ένα σημαντικό ποσοστό στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, άρα υπάρχει οικονομική πίεση. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν δικαιολογεί την απόφαση να κλείσει με αυτό τον τρόπο το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας», είπε. «Η “Αυγή” είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της χώρας, από το 1952, πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι από την περίοδο της ΕΔΑ και έχει δυνατότητα και ορίζοντα να είναι και μετά. Πολλά ζητήματα θα είχαν πάει στο κόμμα μας διαφορετικά αν συνεδρίαζαν τα συλλογικά μας όργανα», συνέχισε ο Κώστας Ζαχαριάδης ενώ απέκλεισε ενδεχόμενο νέας διάσπασης του κόμματος.

Διαβάστε ακόμη