Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, κλήθηκε να σχολιάσει τις φήμες για τις προσεγγίσεις της Κουμουνδούρου με το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως «είναι σαφές ότι ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος που αντιπολιτεύεται τη ΝΔ, είναι σε μια αναδιάταξη. Θα είναι μια πορεία σταδιακή και το καλό είναι κάτι να έχει δρομολογηθεί και να έχει γίνει στην Κεντροαριστερά μέχρι τις Εθνικές Εκλογές».

Για συνεργασία με Πλεύση Ελευθερίας

Στη συνέχεια, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ κοινές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες με το ΠΑΣΟΚ, αλλά διαφωνεί για τη συνομιλία με την Πλεύση Ελευθερίας. «Δεν μου αρέσει αυτή η ιδέα», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Πρέπει να συζητήσουμε για τα ζητήματα του κόσμου γιατί ο πολύς ο κόσμος αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχασε 350.000 ψήφους, ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη Νέα Αριστερά, αλλά στην αποχή, επομένως αντί να συζητάμε για το ποιος θα συνεργαστεί με ποιον, θα πρέπει να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των πολιτών για να τους πείσουμε και να τους κερδίσουμε. Όσοι απείχαν ναι μεν έδειξαν απόσταση από τη ΝΔ, αλλά έστειλαν και το μήνυμα ότι δεν είναι έτοιμοι ούτε και για εμάς», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Αριστερά

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνομιλίας με τη Νέα Αριστερά, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να καταναλώσουμε όλη μας την πολιτική ενέργεια με ένα κόμμα που σε χαλαρή ψήφο δεν πήρε ούτε 2,5%». Παράλληλα είπε ότι χρειάζεται να κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους όπως και ο Πέτρος Κόκκαλης γιατί «και αυτός λάθος έκανε».

«Εγώ θέλω να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε στη συνέχεια, ενώ κατέληξε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να προσδιορίσει με ακρίβεια τη φυσιογνωμία του, αποκλείοντας κάθε ζήτημα ηγεσίας.

Διαβάστε ακόμη