Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας, προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων για να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας και αισχροκέρδειας.

Ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι ο έλεγχος της αγοράς, η τόνωση του ανταγωνισμού και η ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων θα συνεχιστούν.

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανάφερε ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες της για περαιτέρω μείωση των τιμών και ότι τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Μάλιστα, σημείωσε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα την τελευταία διετία βρίσκεται στον μέσο όρο της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων τα τελευταία δύο χρόνια στην χώρα μας είναι στο 25%, ενώ στην Γερμανία βρίσκεται στο 28%, στην Ισπανία στο 26%, στην Βουλγαρία στο 355 και στην Ρουμανία στο 29%.

«Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους για την αισχροκέρδεια»

Στη συνέχεια, ο Κώστας Σκρέκας επισήμανε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι έλεγχοι διενεργούνται σε όλο το φάσμα των προϊόντων και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Ακόμη, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην καινοτομία του υπουργείου μέσω της εφαρμογής e katanalotis, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να καταγγείλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Διευκρίνησε μάλιστα ότι το χθεσινό πρόστιμο σε εταιρεία κλιματιστικών προήλθε από καταγγελία πολίτη.

Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι σήμερα Πέμπτη θα υπάρξει συζήτηση με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τις στρεβλώσεις στην αγορά και κυρίως για την περίπτωση του βρεφικού γάλακτος, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ενώ προανήγγειλε και τρία νέα αναπτυξιακά προγράμματα στον κλάδο της βιομηχανικής παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη: