Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σχολίασε την ανακοίνωση της Eurostat για τη σημαντική πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Μάιο και πλέον είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ότι τα κυβερνητικά μέτρα και οι προσπάθειές μας αποδίδουν.

Η δήλωση του Κώστα Σκρέκα

«Η ανακοίνωση της Eurostat για τον πληθωρισμό Μαΐου 2024 που φέρνει την Ελλάδα να έχει τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό στις χώρες της Ευρωζώνης, είναι μια θετική εξέλιξη. Τα κυβερνητικά μέτρα και οι προσπάθειές μας αποδίδουν. Δεν εφησυχάζουμε. Η μάχη για την αναχαίτιση της ακρίβειας συνεχίζεται».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο 2,6% τον Μάιο από 2,4% τον Απρίλιο. Ο πληθωρισμός στην χώρα μας υποχώρησε κάτω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται τον Μάιο ώς η έκτη κατά σειρά χώρα με τον χαμηλότερο πληθωρισμό.

Όσον αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάιο (4,1%, έναντι 3,7% τον Απρίλιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,6%, έναντι 2,8% τον Απρίλιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,8%, έναντι 0,9% τον Απρίλιο) και την ενέργεια (0,3%, έναντι -0,6% τον Απρίλιο).

Διαβάστε ακόμη: