Η κ. Γκάγκα εξέφρασε σήμερα (29/08) την εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης και πως δεν θα χρειασθούμε στο εξής τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επεσήμανε πως αναμένεται η απόφαση για τα σχολεία, ενώ, εκτίμησε πως οι μαθητές δε θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θεωρούμε ότι εφέτος, πρέπει να αρχίσουμε πιο χαλαρά, καθώς έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού και τα κρούσματα δεν αυξάνονται», σημείωσε, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως το ιικό φορτίο στην Κρήτη είναι χαμηλότερο από ό,τι έναν μήνα νωρίτερα.

«Ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης. Αυτό φαίνεται πως ισχύει διεθνώς. Δε θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, όμως, κρατούμε μία επιφύλαξη αφού ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορωνοϊός μάς έβγαλε πολλές φορές ψεύτες», υποστήριξε η κ. Γκάγκα.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, η αναπληρώτρια Υπουργός είπε ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες, η επιτροπή των ειδικών θα λάβει τις αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργία τους». Πάντως, φαίνεται πως εκτιμούν ότι θα αρχίσουν «λίγο πιο χαλαρά» και «μάλλον» χωρίς μάσκες.

«Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης, αυτό φαίνεται διεθνώς», ανέφερε η Μίνα Γκάγκα.

Διαβάστε ακόμη:

Πρώτο κουδούνι με αλλαγές – Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου

Φορολογικές δηλώσεις: Τελευταίο «καμπανάκι» για όσους δεν τις υπέβαλλαν ακόμη, έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα

Πογκμπά: Ο αδερφός και οι φίλοι του τον απείλησαν με όπλα και τού ζήτησαν 13 εκατ. ευρώ!