Η Γουχάν, το αρχικό επίκεντρο του πανδημικού ιού, έθεσε σε λόκνταουν μία από τις κεντρικές της περιοχές, ύστερα από τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων, καθώς η Κίνα επιμένει στην πολιτική μηδενικών κρουσμάτων.

Περιορισμοί ισχύουν σε διάφορα τμήματα της Κίνας, από περιοχές στη Γουχάν, στην κεντρική χώρα, έως την πόλη Ζινίνγκ στα βορειοδυτικά.

Χθες (26/10), οι κινεζικές αρχές ανέφεραν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πάνω από 1.000 νέα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο, σχετικά μέτριος απολογισμός σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες την ημέρα που οδήγησαν τη Σανγκάη σε πλήρες λόκνταουν νωρίτερα εφέτος, αλλά αρκετός για να ενεργοποιήσει περισσότερους περιορισμούς σε όλη την επικράτεια.

Η Γουχάν ανέφερε περίπου 20 έως 25 νέες μολύνσεις την ημέρα, αυτή την εβδομάδα, ενώ, έχει καταγράψει 240 κρούσματα τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες.

Οι τοπικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 800.000 ανθρώπους στην περιοχή Χανιάνγκ να παραμείνουν στις κατοικίες τους μέχρι την 30ή Οκτωβρίου. Παράλληλα, ανέστειλαν την πώληση χοιρινού κρέατος σε μέρη της πόλης, σύμφωνα με εικόνες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ένα κρούσμα αναφέρθηκε ότι είχε συνδεθεί με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού χοιρινού κρέατος.

Η Γκουανγκζού, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας σε οικονομικούς όρους και η πρωτεύουσα πόλη της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, επέβαλε, επίσης, περιορισμούς σε δρόμους και γειτονιές, δίδοντας οδηγία στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς οι νέες περιοχές θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου, σε μία «αναζωπύρωση», που συνεχίσθηκε για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα.

Στη Ζινίνγκ, πρωτεύουσα πόλη της επαρχίας Κινχάι, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για ελλείψεις τροφίμων και ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, καθώς οι υγειονομικές αρχές στην πόλη των 2.5 εκατομμυρίων ανθρώπων αγωνίσθηκαν για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της Κίνας παρέμεινε μικρός συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες παγκοσμίως, ωστόσο, τα αυστηρότατα μέτρα περιορισμού κατά της μετάλλαξης «Όμικρον» έχουν επιβαρύνει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, προκαλώντας αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Διαβάστε ακόμη: