Πανικός και εικόνες χάους καταγράφηκαν το Σάββατο (13/8) σε κατάστημα της αλυσίδας IKEA στη Σανγκάη.

Αιτία στάθηκε η ανακοίνωση από τις υγειονομικές Αρχές ότι θα πρέπει να μπει άμεσα «λουκέτο» στην περιοχή καθώς εντοπίστηκε στενή επαφή με κρούσμα κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός σε όλους όσοι βρίσκονταν στη συγκεκριμένη τοποθεσία και πληροφορήθηκαν για την επιβολή άμεσου lockdown.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media ήταν λίγοι εκείνοι που κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους μέσα στο κατάστημα IKEA.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση, πολλοί πελάτες φαίνονται να τρέχουν προς τις εξόδους, φωνάζοντας και σπρώχνοντας, για να καταφέρουν να βγουν από το κτίριο, προτού κλείσουν οι πόρτες.

«Το κατάστημα και η πληγείσα περιοχή θα τεθούν υπό “κλειστό κύκλωμα” επιτήρησης για δύο ημέρες. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν μέσα στον χώρο, πρέπει να μείνουν δύο ημέρες σε καραντίνα και πέντε ημέρες υπό υγειονομική επιτήρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Zhao Dandan, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Σαγκάης, σε συνέντευξη Τύπου την επομένη του περιστατικού.