search

MAIN STREET

Κοντά στο χαμηλό έτους οι τιμές του αργού λόγω αμφιβολιών για τη δυναμική της ζήτησης

Κοντά στο χαμηλό έτους έπεσαν οι τιμές του αργού πετρελαίου νωρίτερα σήμερα καθώς οι διαδηλώσεις στους δρόμους κατά των αυστηρών περιορισμών για τον COVID-19 στην Κίνα -τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο- πυροδότησε…

crudeoilprices

Κοντά στο χαμηλό έτους έπεσαν οι τιμές του αργού πετρελαίου νωρίτερα σήμερα καθώς οι διαδηλώσεις στους δρόμους κατά των αυστηρών περιορισμών για τον COVID-19 στην Κίνα -τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο- πυροδότησε ανησυχία για τις προοπτικές ζήτησης καυσίμων.

Το Brent υποχώρησε κατά 2,67 δολάρια τουτέστιν κατά  3,1% στα 80,96 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει περισσότερο από 3% στα 80,61 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση. Το επίπεδο αυτό ήταν το χαμηλότερο από τις 4 Ιανουαρίου.

Από την άλλη πλευρά το West Texas Intermediate (WTI) (αμερικανικό αργό πετρέλαιο) υποχώρησε 2,09 δολάρια δηλαδή κατά 2,7%, στα 74,19 δολάρια. Αφού πέρασε από το χαμηλότερο επίπεδο τιμής από τις 22 Δεκεμβρίου του 2021, τα 73,60 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς της τιμής του αργού, που έφθασαν σε χαμηλά 10 μηνών την περασμένη εβδομάδα, έχουν καταγράψει τρεις διαδοχικές εβδομαδιαίες μειώσεις.

Οι αγορές εμφανίστηκαν ασταθείς ενόψει της συνάντησης του OPEC+ αυτό το Σαββατοκύριακο και του επικείμενου ανώτατου ορίου τιμών των G7 για το ρωσικό πετρέλαιο.

Η Κίνα έχει παγώσει την αγορά με την πολιτική του προέδρου Σι Τζινπίνγκ για μηδενικό COVID-19, ακόμη και όταν μεγάλο μέρος του κόσμου έχει άρει τους περισσότερους περιορισμούς. Εκατοντάδες διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν στη Σαγκάη το βράδυ της Κυριακής, καθώς οι διαδηλώσεις ξέσπασαν για τρίτη ημέρα ενάντια των περιορισμών.

Ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ομάδα γνωστή ως OPEC+, θα συναντηθούν στις 4 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο ο OPEC+ συμφώνησε να μειώσει τον στόχο της παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2023.

Διαβάστε ακόμη: