Σχεδόν αμετάβλητος ξεκίνησε την διαπραγμάτευση της Δευτέρας ο S&P 500, καθώς οι επενδυτές ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο αυτού που ήταν ήδη μια εξαιρετική χρονιά στη Wall Street. Ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς παρουσίασε ελάχιστη μεταβολή.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones υποχώρησε 99 μονάδες ή 0,3%. Ο Nasdaq Composite ανέβηκε 0,2%.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο που ξεπέρασε το 6% αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε αριθμούς παράδοσης και παραγωγής που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Άλλες μετοχές ηλεκτρικών οχημάτων συμπεριλαμβανομένης της Rivian , FIsker και Lucid αυξήθηκαν παράλληλα.

Οι μετοχές ξεκινούν το δεύτερο μισό του 2023 με ένα πραγματικά δυναμικό πρώτο εξάμηνο

Την Παρασκευή, ο Nasdaq Composite έκλεισε το μεγαλύτερο κέρδος του πρώτου εξαμήνου από το 1983, σημειώνοντας άνοδο 31,7%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άλμα 15,9% για το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 2019.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones υστερούσε, σημειώνοντας ένα μέτριο 3,8% κατά την περίοδο.

Αυτά τα κέρδη έρχονται καθώς ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη ενίσχυσε τις μετοχές τεχνολογίας. Πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν μια ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ παρά τα υψηλότερα επιτόκια αύξησαν επίσης το επενδυτικό κλίμα, αμβλύνοντας ορισμένους φόβους στη Wall Street για μια πολυαναμενόμενη ύφεση.

«Οι ουραίοι άνεμοι από τεχνική άποψη μπορεί να τελειώνουν, καθώς η παγκόσμια απαισιοδοξία εξασθενεί, αλλά υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι είναι δυνατή μια μεταβίβαση από τα τεχνικά στα θεμελιώδη, με ενθαρρυντικά μακροοικονομικά δεδομένα και δεδομένα κερδών», δήλωσε ο Mark Hackett, επικεφαλής της επενδυτικής έρευνας της Nationwide. ένα σημείωμα Παρασκευής.

Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ κλείνει στη 1 μ.μ. Δευτέρα ενόψει της αργίας της 4ης Ιουλίου. Κλειστές θα είναι και οι αγορές των ΗΠΑ την Τρίτη.

Διαβάστε περισσότερα