Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα για να διαπραγματευτούν κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων που άγγιξε την τελευταία συνεδρίαση, καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν ανοδικές λόγω μειωμένων ελπίδων για πρόωρη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και καθώς οι αγορές περίμεναν για τον βασικό πληθωρισμό. εβδομάδα.

Η τιμή spot του χρυσού υπιχώρησε κατά 0,9% στα 2.027,87 δολάρια ανά ουγγιά, κυμαινόμενος κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από την τελευταία συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου. Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ υποχώρησε 0,7% στα 2.034,40 δολάρια.

«Περιμένω ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα είναι κεντρικός καταλύτης και τα δεδομένα πάνω από τις προσδοκίες μπορούν να ασκήσουν πίεση στον χρυσό καθώς μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να μειώσουν τα επιτόκια», δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.

«Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, εάν ο πληθωρισμός δεν μειωθεί σημαντικά, θα ήταν πολύ δύσκολο για τις κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια το 2024».

Εν όψει της έκθεσης για τον πληθωρισμό τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ την Πέμπτη, η αγορά αναμένει μια πιθανότητα περίπου 69% για μείωση των επιτοκίων της Fed τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1% μετά την δημοσίευση της καλύτερης εβδομάδας από τον Ιούλιο του 2023 την Παρασκευή, καθιστώντας το χρυσό πιο δαπανηρό για άλλους κατόχους νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ παρέμειναν πάνω από το 4%.

Διαβάστε ακόμη: