Οι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας, Δράμας και Ξάνθης προχώρησαν στη σύλληψη έξι ατόμων, τις τελευταίες ώρες.

Σε αγροτική οδό μεταξύ των οικισμών Γρατινής και Ροδίτη Ροδόπης, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα έξι παράτυπους μετανάστες.

Νωρίτερα, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης. Προσθέτως, προέκυψε ότι εις βάρος του δράστη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης των ελληνικών δικαστικών αρχών για ληστεία.

Επιπλέον, στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – ελληνοβουλγαρικών συνόρων, οι Αρχές συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι μετέφεραν παράνομα με ΙΧ αυτοκίνητο άλλους πέντε μετανάστες· και σε αυτή την περίπτωση, ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών, αναπτύσσοντας ταχύτητα, με αποτέλεσμα το ΙΧ να ανατραπεί χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι δύο δράστες – διακινητές επιχείρησαν, μάλιστα, να διαφύγουν πεζοί, δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Οι υπόλοιπες τρεις συλλήψεις, δύο αλλοδαπών και ενός ημεδαπού, πραγματοποιήθηκαν στη Μάνδρα Έβρου, όπου αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άνδρα που μετάφερε παράνομα με φορτηγό εννέα μετανάστες, στη δημοτική οδό στο ύψος του οικισμού Καλαμώνα Δράμας, όπου σε ΙΧ βρέθηκαν ακόμη τρία άτομα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, αλλά και στην Εθνική οδό Πόρτο Λάγους – Ξάνθης, όπου δεκατέσσερις μετανάστες ήταν κρυμμένοι μέσα σε φορτηγό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, Ιάσμου Ροδόπης, Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Κάτω Νευροκοπίου Δράμας και Ξάνθης.