Ισόβια κάθειρξη και 41 έτη κάθειρξης καθως και χρηματική ποινή, ήταν η ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Στην μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αυτή άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών.

Τώρα η αναγνώριση του ελαφρυντικού στους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού άλλα και την ποινική τους μεταχείριση. Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 12 μήνες έως επτά έτη.

Αυτή την ώρα στο δικαστήριο αγορεύουν οι συνήγοροι των καταδικασθέντων για χορήγηση αναστολής. Αφού το δικαστήριο αποφανθεί και για αυτά τα αιτήματα η αυλαία της πολύκροτης αυτής δίκης θα πέσει λίγο πριν συμπληρωθεί το 18μηνο της ανώτατης προσωρινής κράτησης του Μίχου.

Ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης και άλλοι 17 καταδικασθέντες

Ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα αφεθούν 17 καταδικασθέντες για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Και αυτό διότι αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση έδωσε για τους 17 καταδικασθέντες της υπόθεσης της 12χρονης από τον Κολωνό το δικαστήριο, ρίχνοντας αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση.

Έτσι στη φυλακή θα παραμείνουν μόνο ο Ηλίας Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης». Εκτός φυλακής θα βρεθεί άμεσα και η μητέρα της 12χρονης.

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει να δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των 17 καταδικασθέντων για αδικήματα όπως γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, απόπειρα γενετήσιων πράξεων και παιδική πορνογραφία.

Το δικαστήριο, τελικά, αποδέχθηκε την πρόταση και έτσι, πλην του Ηλία Μίχου και του καταδικασμένου ως δεύτερου μαστροπού, του αποκαλούμενου «Μιχάλη», οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης καθώς και η μητέρα της θα βρεθούν εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σε όσους δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίπτωση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ) και σε κάποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Νωρίτερα, το δικαστήριο προχώρησε στη συγχώνευση των ποινών για τον Μίχο και τον «Μιχάλη». Για τον 55χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ αποφάσισε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 27 έτη κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 20) και για τον 59χρονο πρώην ναυτικό ποινή κατά συγχώνευση 18 ετών.

Διαβάστε ακόμη: