Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, καθώς αυτή την εβδομάδα, είχαμε πέντε νέες συλλήψεις.

Ορισμένοι, δε, από αυτούς που φέρονται να ασκούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους στο παιδί είναι άνθρωποι «υπεράνω υποψίας». Ανάμεσά τους, ένας γιατρός δερματολόγος, που είναι ο ίδιος πατέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Star, κάποια από αυτά τα πρόσωπα τα γνώριζε η μικρή, ενώ κάποια άλλα όχι.

Κολωνός: Ποιοι είναι οι πέντε νέοι συλληφθέντες για τον βιασμό της 12χρονης

Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν είναι ένας δερματολόγος, ο οποίος διατηρεί ιατρείο στα Σεπόλια, κοντά στη γειτονιά της 12χρονης. Ο γιατρός είναι 65 ετών και είναι ο ίδιος πατέρας πέντε παιδιών. Μάλιστα φέρεται να πήγε το παιδί τουλάχιστον μία φορά στο ιατρείο του, όπου και το βίασε.

Δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση, ο Λ.Π., οδηγός φορτηγών, 49 ετών, άγαμος. Ο συλληφθείς φέρεται να έκανε την επαφή με το παιδί μέσω της εφαρμογής Blindchat.

Συνελήφθη επίσης ο ιδιωτικός υπάλληλος Μ.Α., 44 ετών, πατέρας δύο παιδιών. Και αυτός ήρθε σε επικοινωνία μαζί της με Blindchat.

Από τη γειτονιά της 12χρονης είναι οι δύο αλλοδαποί που και αυτοί φέρεται να βίασαν τη μικρή.

Ο 50χρονος αλλοδαπός, με τα αρχικά Ι.Η., είναι ιδιοκτήτης καταστήματος με κινητά τηλέφωνα στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην περιοχή της γειτονιάς του κοριτσιού.

Επίσης, ο 23χρονος αλλοδαπός Q.J., ο οποίος φέρεται να γνώριζε τη 12χρονη από τη γειτονιά όπου έμενε με την οικογένειά της.

Κολωνός: Πώς έφθασαν στα ίχνη τους οι Αρχές

Οι συλλήψεις ήρθαν μετά τη νέα κατάθεση του παιδιού το περασμένο Σάββατο στο Τμήμα Ανηλίκων, όπου αναγνώρισε κι άλλα άτομα που φέρονται να την κακοποιούσαν σεξουαλικά.

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια ογκωδέστατη δικογραφία και έρευνα για ηλεκτρονικά ίχνη. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν κάποια πρόσωπα και η ανακρίτρια έκρινε ότι πρέπει να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. Η υπόθεση είναι «ανοιχτή» και δεν αποκλείεται να δούμε στη συνέχεια και νέα εντάλματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πέντε συλληφθέντες δεν ήταν ανάμεσα στα άτομα που είχαν προσέλθει αυτοβούλως για την υπόθεση το προηγούμενο διάστημα στις Αρχές.

Ο 65χρονος γιατρός μαζί με τους άλλους δύο ημεδαπούς, ηλικίας 49 και 44 ετών, και τους δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 50 και 23 ετών, με καταγωγή από το Πακιστάν, κατηγορούνται για «γενετήσιες πράξεις με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση».

Κολωνός: Η 12χρονη υπέδειξε ακόμη 8 άνδρες στις Αρχές

Εκτός από τα πέντε άτομα  που συνελήφθησαν, η 12χρονη έχει περιγράψει κι άλλους άνδρες που ήρθαν σε επαφή μαζί της, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η 12χρονη στην πέμπτη κατάθεσή της φέρεται να έχει υποδείξει στις Αρχές ακόμη οκτώ άνδρες, οι οποίοι, σύμφωνα με την ίδια, δεν την πλησίασαν μέσω της πλατφόρμας γνωριμιών αλλά έπειτα από υπόδειξη του Ηλία Μίχου.

Ειδικότερα:

  • ένας οδοντίατρος, παντρεμένος, με μία κόρη. Συναντήθηκε με τη 12χρονη πάνω από μία φορά
  • ο Χ., παντρεμένος με μια κόρη 6 ετών
  • ένας άντρας ξένης καταγωγής, πατέρας ενός μικρού αγοριού, φέρεται να ζήτησε στον Μίχο να του γνωρίσει τη 12χρονη
  • ο Α. φέρεται να συναντήθηκε με τη 12χρονη στο υπόγειο του σπιτιού του
  • ο επονομαζόμενος «Γιώργος» φέρεται να είναι ο δεύτερος άντρας που συνάντησε μετά τον Ηλία Μίχο, σύμφωνα με τη 12χρονη
  • ένας άνδρας ξένης καταγωγής, ιδιοκτήτης καταστήματος κινητών τηλεφώνων
  • ένας υπάλληλος πλυντηρίου αυτοκινήτων ξένης καταγωγής , τον οποίο είχε συναντήσει δύο φορές
  • ο Κ. που έχει μεταφορική εταιρία και μία αποθήκη, οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικό πατίνι

Συνολικά από την ημέρα που η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, 18 άτομα εκ των οποίων και η 37χρονη μητέρα της 12χρονης, διερευνώνται από τις Αρχές για τον κατά συρροή βιασμό και κακοποίηση της ανήλικης.

Κολωνός: «Υπάρχουν κι άλλα ανήλικα θύματά τους»

Ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, μιλά για την υπόθεση και προαναγγέλλει νέες συλλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφέρει πως «το κορίτσι βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, κάθε φορά που καλείται να αναγνωρίσει κάποιον βιώνει ξανά και ξανά τον εφιάλτη» και τονίζει, σχετικά με τη μητέρα της ανήλικης, ότι «με το που παρέλθει η νόμιμη προθεσμία θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης». Υπενθυμίζεται πως το αίτημα της 37χρονης μητέρας είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών την περασμένη Τρίτη 24/1, με το σκεπτικό ότι η κατηγορούμενη για μαστροπεία της κόρης της είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εάν αποφυλακιστεί.

Επίσης, με αφορμή τον δερματολόγο που βρίσκεται ανάμεσα στους νέους συλληφθέντες για την υπόθεση και που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης τονίζει πως «θεωρώ ότι υπάρχουν κι άλλα ανήλικα θύματά τους».

Διαβάστε ακόμη: