Τουλάχιστον οκτώ αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε δυο αντίπαλες φράξιες διαφωνούντων των πρώην FARC στη νότια Κολομβία, δήλωσε χθες Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του στον στρατό.

Στις συγκρούσεις που ξέσπασαν το σαββατοκύριακο στον νομό Κακετά αναμετρήθηκαν το Μέτωπο Καρολίνα Ραμίρες και οι Κομάντο των Συνόρων.

Και οι δυο ομάδες αποτελούνται από αντάρτες που έχουν απορρίψει τη συμφωνία ειρήνης την οποία υπέγραψε το 2016 η πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

«Οι νεκροί είναι τουλάχιστον οκτώ», είπε η πηγή, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ομάδες διαφωνούντων των πρώην FARC έχουν εμπλακεί σε πόλεμο σε κάποιες περιοχές της Κολομβίας, τις αρχές να λένε πως διεκδικούν τον έλεγχο περιοχών μέσω των οποίων διακινούνται ναρκωτικά ή φορολογούν διακινητές και παραγωγούς.

Το Μέτωπο Καρολίνα Ραμίρες συγκαταλέγεται στις ομάδες που έχουν επικεφαλής τον «Ιβάν Μορντίσκο», που θεωρείται ο πιο ισχυρός ηγέτης ανταρτών στην Κολομβία και τη 16η Απριλίου εγκατέλειψε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του προέδρου Γουστάβο Πέτρο.

Οι Κομάντο των Συνόρων -σχηματισμός ενεργός στα σύνορα με τον Ισημερινό- ανήκουν στη Δεύτερη Μαρκετάλια, παράταξη που ίδρυσε ο άλλοτε υπ’ αριθμόν δύο των FARC Ιβάν Μάρκες. Ο τελευταίος, που φερόταν να πέθανε στη Βενεζουέλα, πρόσφατα επανεμφανίστηκε σε βίντεο.

Διαβάστε ακόμη: