«Ρεκόρ» σημείωσαν φέτος οι αιτήσεις του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2022, με πάνω από 500.000 πολίτες να έχουν κάνει μέχρι στιγμής αίτηση, σύμφωνα με τον διοικητή της Δ.ΥΠ.Α Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ο κ. Πρωτοψάλτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «εμείς θα εκδώσουμε 300.000 επιταγές, οπότε θα μπορέσει να ικανοποιηθεί περίπου 1 στις 3», εξηγώντας παράλληλα πως, «θα βγάλουμε προσωρινά αποτελέσματα, τους πίνακες με τους επιτυχόντες και αυτούς που δεν έχουν πάρει επιταγή. Όσοι πιστεύουν ότι έχουν αδικηθεί έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση και αφού εξετάσουμε και τις ενστάσεις, θα βγάλουμε τα τελικά αποτελέσματα.

Τότε, οι δικαιούχοι θα έχουν έναν μοναδικό αριθμό, θα βγάλουν ένα voucher, μια επιταγή η οποία αποτελείται από έναν μοναδικό αριθμό και θα μπορούν να επικοινωνούν με τα τουριστικά καταλύματα που τους ενδιαφέρουν και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και για να μπορέσουν να κλείσουν και να κάνουν την κράτησή τους».

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Εντός της εβδομάδας τα προσωρινά αποτελέσματα - Ρεκόρ αιτήσεων

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Για 12 μήνες θα μπορούν οι δικαιούχοι να κρατήσουν την επιταγή

Ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να κρατήσουν την επιταγή τους για έως και 12 μήνες, καθώς το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός» λειτουργεί σε βάθος ενός έτους και όπως γνωστοποίησε αναμένεται να «τρέξει» από 1η Αυγούστου 2022 έως και 31 Ιουλίου του 2023.

Μιλώντας αναλυτικά για το πρόγραμμα, ανέφερε «επιδοτούμε δύο πράγματα, την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όταν η διαμονή γίνεται σε τουριστικά καταλύματα στην νησιωτική Ελλάδα. Έχουμε 6 βράδια οπουδήποτε στην Ελλάδα όπου ο ΟΑΕΔ επιδοτεί ένα τεράστιο ποσοστό, γύρω στο 85%-90% των διακοπών, με το υπόλοιπο να είναι ιδιωτική συμμετοχή, έχουμε 10 βράδια εντελώς δωρεάν, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και νομό Έβρου και 12 βράδια εντελώς δωρεάν σε βόρεια Εύβοια, Σάμο». Ειδικά για την Σάμο και την βόρεια Εύβοια έχει φτιαχτεί ένα ξεχωριστό καθεστώς στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός».

«Προσπαθούμε να βγάλουμε τα προσωρινά αποτελέσματα εντός αυτής της εβδομάδας. Ο λόγος που παίρνει τόσο χρόνο είναι ότι πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο δεδομένων ο οποίος πρέπει να διασταυρωθεί με την ΑΑΔΕ, τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ για να γίνει η μοριοδότηση, διότι αυτή δίνεται σε οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα και περισσότερα παιδιά. Οπότε πρέπει να κάνουμε μοριοδότηση με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια» επισήμανε τέλος ο διοικητής της Δ.ΥΠ.Α.