Ερμειτικά κλειστές είναι για τους ατζέντηδες εξοπλιστικών προγραμμάτων και εμπόρους όπλων το Υπ. Άμυνας καθώς ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προωθήσει τις προμήθειες φρεγατών, αεροσκαφών και λοιπού υλικού μέσα από διακρατικές συμφωνίες όπως ακριβώς συνέβη με την απόκτηση των Rafalle όπου από τη δουλειά έμειναν έξω όλοι οι παραδοσιακοί Έλληνες μεσάζοντες, ακόμη και αυτοί που διαχρονικά εκπροσωπούσαν τους Γάλλους!

Η αλήθεια είναι πάντως πως για την υπόθεση των φρεγατών έχει πέσει στο κόλπο όλη η διαπλοκή καθώς είναι πλέον φαινόμενο καθημερινό το προμόσιον Γαλλικών ή Ολλανδικών φρεγατών από συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα.

Οι νταραβεριτζήδες της πιάτσας μυρίστηκαν «μάσα» και έπεσαν με τα μούτρα. Ωστόσο η κυβέρνηση δεν προτίθεται να τους κάνει το χατήρι.

Όσον αφορά πάντως τους γνωστούς εμπόρους όπλων, το Μαξίμου έχει κλείσει τις πόρτες προς όλους, ειδικά μάλιστα εκείνους που συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου!

Φημολογείται μάλιστα ότι αντικατάσταση διά της προωθήσεως που σημειώθηκε πρόσφατα στη διεύθυνση εξοπλισμού του Υπ. Άμυνας εντάσσεται σε αυτή την κατεύθυνση.

Όσον αφορά τις φρεγάτες, οι πληροφορίες λένε πως θα προκριθεί η λύση πακέτο με τα ναυπηγεία και πως την ώρα τούτη προβάδισμα έχουν αποκτήσει οι Αμερικανοί παρά τη σφήνα των Ολλανδών!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.