Την τελική έγκριση για τη νέα ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία αναμένεται να δώσουν σήμερα οι επικεφαλής των δανειστών σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό σχέδιο θα προβλέπει την αποπληρωμή των κορονοχρεών από 36 έως και 72 δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2022. 
Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν οι κορονο-οφειλές προς την εφορία και τα  ασφαλιστικά ταμεία που “γεννήθηκαν” από το Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα. 
Παράλληλα, εξετάζεται η ένταξη περισσότερων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων οι οποίες γεννήθηκαν στην υγειονομική κρίση, όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ που δεν εξοφλήθηκαν από επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία, αλλά και οι απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές.
Το πλαίσιο των δικαιούχων θα αφορά τέσσερις κατηγορίες φορολογούμενων.

Συγκεκριμένα, θα αφορά:

* Όσους ανήκουν στη διευρυμένη λίστα πληττόμενων ΚΑΔ Απριλίου.
* Εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας ή εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
* Ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέβαλαν δήλωση COVID για “κουρεμένα” ενοίκια και
* Άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Όπως επισημαίνουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, η τρέχουσα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας πανδημίας προβλέπει την αποπληρωμή των κορονοχρεών σε 24 άτοκες ή 48 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο.
Πρόβλεψη αναμένεται να υπάρξει και για όσους είχαν ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία και τα ταμεία.