Με… φόρα ξεκίνησε στα νέα υπουργικά του καθήκοντα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και η φόρα θέλει τον σχετικό έλεγχο για να μην πέσεις στο κενό!

Οι πρώτες συνέπειες της αχαλίνωτης φόρας ήταν η επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών στο σταθμαρχείο του ΟΣΕ στον σταθμό Λαρίσης, όπου δόθηκε η διαρροή στα ΜΜΕ ότι πήγε χωρίς… διαρροές στα ΜΜΕ.

Και εκεί που το ρεπορτάζ έλεγε ότι πήγε χωρίς κάμερες, ξαφνικά είδαμε παντού φωτογραφίες της επίσκεψης.

Το δεύτερο «αυτογκόλ» ήρθε από ρεπορτάζ σε ιστοσελίδα ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συνάντησε στα γραφεία της μια κατάσταση …ερημιάς!

Ούτε χαρτιά δηλαδή, ούτε φάκελοι, ούτε συνεργάτες της παλιάς ηγεσίας προκειμένου να ενημερώσουν τους νέους υπουργούς, όπως μας ενημέρωσε το εν λόγω πάλαι ποτέ ποταμίσιο σάιτ, για να ενημερώσει την επομένη ότι δεν ισχύει το δημοσίευμα, γράφοντας:

«Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ περιήλθαν σε γνώση αρμοδίων στελεχών της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία έσπευσαν να διαψεύσουν ότι ήταν ελλειμματική η πληροφόρηση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και του επιτελείου του».

Και είναι λογικό να μην ισχύει αυτό που γράφτηκε γιατί και ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Βασίλης Οικονόμου επί ένα δίωρο έκαστος ενημέρωσαν τον Κ. Κυρανάκη, ενώ ο δεύτερος δε του παρέδωσε τα πάντα και σε ψηφιακή μορφή.

Οι πληροφορίες μας παράλληλα λένε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Οικονόμου με τον Κυρανάκη, όπου ο δεύτερος αρνήθηκε ότι είναι δική του διαρροή και υποσχέθηκε διάψευση του δημοσιεύματος όπως και έγινε.

Το τρίτο δοκάρι ήρθε με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Βουλή, όπου πήγε να απαντήσει σε επίκαιρη της Κωνσταντοπούλου, ενώ ήταν μόλις δύο μέρες στη θέση του, με αποτέλεσμα να εκτεθεί και ο ίδιος και η κυβέρνηση καθώς η Ζωή τον πήρε …φαλάγγι!

Συμπέρασμα λοιπόν: καλή η φουλ επίθεση, αλλά μην χάσουμε τη μπάλα από το πρώτο δεκάλεπτο!

Εκτός εαυτού ο Θάνος Πλεύρης με τις κυβερνητικές αποφάσεις του ανασχηματισμού, βγαίνει στο «αντάρτικο»

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων ενόψει του ανασχηματισμού ο Θάνος Πλεύρης είχε κληθεί από το Μαξίμου και είχε έρθει σε προφορική συμφωνία για να αναλάβει είτε το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, που δεν το ήθελε κανείς και ο ένας μετά τον άλλον απαντούσαν αρνητικά στον πρωθυπουργό, είτε το υπουργείο Εργασίας.

Μάλιστα, του είχε επικοινωνηθεί ότι είναι 100% μέσα, 80% για Υποδομών και 20% για εργασίας. Ο Θάνος μόνο χαζός δεν είναι και ξέρει ότι στην Α’ Αθήνας τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς έχει να συναγωνιστεί με «μεγαθήρια» τα οποία είναι «καρφωμένα» σε υπουργικές καρέκλες και έτσι ήταν διατεθειμένος να πάει ακόμη και σε υπουργείο – καρμανιόλα.

Όμως, την ώρα των ανακοινώσεων το όνομα του εξαφανίστηκε και ο ίδιος έμεινε σύξυλος. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το Μαξίμου του την «έκανε» τελευταία στιγμή αφού και στον προηγούμενο ανασχηματισμό, ενώ του είχαν υποσχεθεί το Ναυτιλίας, και πάλι τον κρέμασαν.

Μια από τις ερμηνείες του δεύτερου «κρεμάσματος» είναι ότι θέλουν να τον αποδυναμώσουν ώστε στις επερχόμενες εκλογές να προμοδοτηθούν από το Μαξίμου στην συγκεκριμένη περιφέρεια δικά τους παιδιά όπως ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Όμηρος Τσάπαλος.

Ο Πλεύρης πλέον βγαίνει στην αντίπερα όχθη, αρχής γενομένης από την τοποθέτηση που έκανε σχετικά με το θέμα του Νίκου Τσάφου.

Σε αναβρασμό η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με «φίλια πυρά» από βουλευτες για τον Αρίστο Δοξιάδη και όχι μόνο

Μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» απ’ ό,τι φαίνεται έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου και στο εσωτερικό της κυβέρνησης η υπόθεση Δοξιάδη.

Οι επιθέσεις όμως μάλλον δεν σταματούν εκεί, αφού σήμερα εκτοξεύτηκαν και εσωκομματικά «πυρά». Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος βρέθηκε σήμερα στο ίδιο πάνελ, στο ΣΚΑΪ, με τον Χάρη Μαμουλάκη. Όταν κάποια στιγμή, λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε με δηκτικό τρόπο πώς γίνεται να μην ήξερε την υπόθεση λόγω της θέσης που είχε τότε, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε πως κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

«Ανασχηματισμός στο Μαξίμου δεν υπήρξε, υπήρξε μόνο η προσθήκη του Κωστή Χατζηδάκη, του πολύ αξιόλογου, που νομίζω είναι μια εξαιρετική επιλογή. Θεωρώ ότι κάποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, έχουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν θα πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής από κάποιους συνεργάτες του και το αφήνω αυτό εδώ…», τόνισε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Το Μαξίμου χάνει την στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης, που στην πλειοψηφία τους πήγαιναν επί σειρά ετών με τα νερά του!

Δεν φτάνει που ξεκίνησε κακήν κακώς τη θητεία του το νέο κυβερνητικό σχήμα, με την παραίτηση Δοξιάδη, το Μέγαρο Μαξίμου μάλλον δεν θα πρέπει και να προσβλέπει στην αμέριστη στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης, που στην πλειοψηφία τους την …πήγαιναν επί χρόνια πρίμα!

Τώρα, στην πιο δύσκολη στιγμή από το 2019, ακόμα και οι παραδοσιακά πολύ φιλικές εφημερίδες, δίνουν στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό έξι μήνες, μέχρι το φθινόπωρο, δηλαδή, για να γυρίσει το παιχνίδι.

Διαφορετικά, θα οδηγηθεί, θέλει δε θέλει, σε εκλογές. Στο ίδιο κάδρο μπαίνουν και οι δημόσιες, ευθείες παρεμβάσεις του συγκροτήματος του Φαλήρου προς τον Κ. Μητσοτάκη για τους υπουργούς που ήθελε και δεν ήθελε στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Παρεμβάσεις, με ύφος και τόνο που ούτε θα τους περνούσε από το μυαλό να κάνουν στα χρόνια της παντοκρατορίας του Κ. Μητσοτάκη.

Δρυός πεσούσης, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Οι στοιχηματικές και οι bookies παίζουν τον Τσάφο φαβορί για έξοδο από την κυβέρνηση

Πόσο θα αντέξει ο Νίκος Τσάφος στην κυβέρνηση; Τα στοιχήματα πέφτουν βροχή ανάμεσα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Εξάλλου άρχισαν τα όργανα, όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, με τον Θάνο Πλεύρη να δηλώνει ότι η αναφορά του Τσάφου στα Κατεχόμενα ως δήθεν Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου είναι προσβλητική για την πατρίδα, τον ελληνισμό, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους.

Παράλληλα, ένα πουλάκι μας είπε ότι η υπόθεση Τσάφου είναι μια ιστορία που έχει ακόμη πολύ «ζουμί» και δεν θα περιοριστεί στις αποκαλύψεις κάποιων ποστ στα σόσιαλ για το ψευδοκράτος.

Είναι σίγουρο ότι τη σκυτάλη θα πάρει ο Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο στενοί συνεργάτες του εμφανίζουν οργισμένο γιατί στην κυβέρνηση δεν τοποθετήθηκε ούτε ένας βουλευτής από Θράκη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Βεβαίως το γεγονός ότι αξιοποιήθηκαν βουλευτές από τη Μεσσηνία… το προσπερνάει καθώς «ο παλιός είναι αλλιώς» και ξέρει ότι πίσω από τις υποργοποιήσεις αυτές κρύβεται η σκοπιμότητα να ελέγξουν τη ζημιά από την διαγραφή του.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε αυστηρές συστάσεις στη Λίνα Μενδώνη για την Εθνική Πινακοθήκη

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι ο πρωθυπουργός απηύθυνε αυστηρές συστάσεις στη Λίνα Μενδώνη για την περιβόητη έκθεση, που ήταν προσβλητική για κάθε χριστιανό. Το Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν έχει διάθεση να ανοίξει ένα μέτωπο με την Εκκλησία αλλά και την κοινωνία, η οποία μπορεί να καταδικάζει τις τραμπουκικές ενέργειες του βουλευτή Παπαδόπουλου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει την προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος μέσω διαφόρων τερατουργημάτων τα οποία κάποιοι αποκαλούν… τέχνη.

Γιάννος Κοντόπουλος: O Mr. 551.000 ευρώ τον χρόνο που «κρέμασε» την αγορά την ημέρα της αναβάθμισης από την Moody’s

Φιάσκο για το Χρηματιστήριο Αθηνών  χθες όταν ο χρόνος των συναλλαγών σταμάτησε στις 14.41 με τον γενικό δείκτη στις 1.696 μονάδες και τα κέρδη της αγοράς ήταν εκείνη τη στιγμή στο 0,15%, με 110 εκατ. ευρώ τζίρο.

Ήταν η συνεδρίαση που ο γενικός δείκτης μετά από 14 χρόνια έγραψε το υψηλό των 1.700 μονάδων και παράλληλα ήταν μία ιστορική συνεδρίαση, η πρώτη μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Moody’s.

Τότε κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών και έπεσε black out στην αγορά.

Σίγουρα δεν ήταν μια καλή μέρα για τον κ. Γιάννο Κοντόπουλο, CEO της ΕΧΑΕ, των 551 χιλιάδων ευρώ αμοιβών το 2023, που για δεύτερη φορά του κάθεται η στραβή στη… βάρδια του. Η πρώτη ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022 και η δεύτερη χθες.

Μάλιστα ήταν τέτοις ο αντίκτυπος στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που αναγκάστηκε να πάρει θέση ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, λέγοντας πως «το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ενημερώθηκε για το πρόβλημα που εντοπίστηκε στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο οφείλεται σε αυξημένη επισκεψιμότητα και πλέον έχει επιλυθεί. Σημειώνεται ότι ειδική ομάδα εξειδικευμένη στα τεχνολογικά θέματα θα μελετήσει τις ψηφιακές δυνατότητες και θα αναλάβει την αναβάθμιση όλων των συστημάτων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και των εποπτευόμενων φορέων του».

Διαβάστε ακόμη: