Η Apollo Global Management προσφέρει 11 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αγοράσει το στούντιο της Paramount Global στο Χόλιγουντ, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μια ενδεχόμενη πώληση μόνο του στούντιο θα ισοδυναμούσε με διάλυση της Paramount Global, ενός γίγαντα των μέσων ενημέρωσης που κατέχει επίσης μια σειρά από τηλεοπτικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των CBS, MTV και Nickelodeon.

Η Apollo, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων, είναι ένας από τους πολλούς πιθανούς μνηστήρες που περιτριγυρίζουν την Paramount Global, καθώς η βασική μέτοχός της, Shari Redstone, εξετάζει μια πιθανή πώληση της εταιρείας. Η οικογενειακή εταιρεία της Redstone, National Amusements, κατέχει σχεδόν το 80% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου στην Paramount.

Οι λεπτομέρειες της προσφοράς δεν μπορούσαν να γίνουν γνωστές, ανέφερε η WST. Το τίμημα των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπερβαίνει την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Paramount Global, η οποία έχει δύο κατηγορίες μετοχών που αποτιμώνται συνολικά σε περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου της κατηγορίας Β της Paramount σημείωσαν άνοδο έως και 7,2% στα 11,99 δολάρια μετά το δημοσίευμα.

Την Paramount φλερτάρει επίσης η  Skydance Media του David Ellison, συνεργάτης της εταιρείας σε ταινίες όπως το Top Gun: Maverick. Η Skydance έχει επιδιώξει να αγοράσει την National Amusements και στη συνέχεια να συγχωνευθεί με τη μεγαλύτερη Paramount. Ο Ellison είναι γιος του δισεκατομμυριούχου Larry Ellison, συνιδρυτή της Oracle.

Στελέχη της Paramount δήλωσαν σε συνέδριο για επενδυτές στις 6 Μαρτίου ότι στόχος τους είναι να «δημιουργήσουν αξία για όλους τους μετόχους».

Διαβάστε ακόμη: