Η Paramount Global απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους, μία ημέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το CBS, το οποίο κατέχει, σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης στο Super Bowl. Η εταιρεία όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC θα απολύσει περίπου 800 άτομα, ή γύρω στο 3% του εργατικού δυναμικού της.

Η Paramount Global είχε στο τέλος του 2022 περίπου 24.500 εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης. «Όσοι επηρεάζονται, θα ειδοποιηθούν», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Μπέικις σε εσωτερικό υπόμνημα προς τους υπαλλήλους.

«Αυτές οι προσαρμογές θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε το στρατηγικό μας όραμα για το επόμενο έτος – και πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε πολλά για να είμαστε ενθουσιασμένοι», έγραψε ο Μπέικις στο σημείωμα, σύμφωνα με το CNBC.

Η Paramount Global κατέχει μια ποικιλία περιουσιακών στοιχείων, όπως CBS, Paramount Pictures, Pluto TV, Paramount+ και δίκτυα καλωδιακής τηλεόρασης όπως Nickelodeon, BET και Comedy Central.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται καθώς η εταιρεία μέσων ενημέρωσης εξετάζει επιλογές συγχώνευσης και εξαγοράς. Η Paramount Global πραγματοποίησε πρώιμες συνομιλίες συγχώνευσης με τη Skydance Media και τη Warner Bros. Discovery τους τελευταίους μήνες, είχε αναφέρει προηγουμένως το CNBC.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε προειδοποιήσει τους υπαλλήλους για επικείμενες περικοπές σε εσωτερικό σημείωμα τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι η Paramount Global έπρεπε να «λειτουργεί πιο ευέλικτα και να ξοδεύει λιγότερα». Η υπηρεσία ροής Paramount+ είχε απώλειες 238 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη: