Το Top Gun: Maverick είναι η πολυαναμενόμενη συνέχεια της κλασικής ταινίας της δεκαετίας του ’80 που κατέκτησε και με το παραπάνω το box office, αλλά αποτέλεσε επίσης, και αντικείμενο διαμάχης. Ο Barry Tubb, γνωστός για το ρόλο του ως Leonard “Wolfman” Wolfe στην αρχική ταινία, έχει καταθέσει αγωγή κατά της Paramount Pictures για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση της “εικόνας” του στο sequel.

Σε μια κρίσιμη σκηνή της ταινίας παρουσιάζεται μια φωτογραφία που περιλαμβάνει διάφορους χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου του Wolfman, κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στο Top Gun. Ο Tubb ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη χρήση της στο Top Gun: Maverick και ότι η Paramount ενήργησε παραπλανητικά κάνοντας το χωρίς την άδειά του.

Ο 61χρονος λοιπόν Barry Tubb, έχει εκφράσει την άποψη ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για πιθανή συνέχεια της αρχικής ταινίας στο συμβόλαιό του και γι’ αυτό υποστηρίζει ότι η Paramount δεν είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την εικόνα του στο Top Gun: Maverick. Σύμφωνα με τον Tubb μάλιστα, η εταιρεία δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί του, ούτε αποζημιώθηκε για τη χρήση της φωτογραφίας του στη νέα ταινία, γεγονός που οδήγησε στο αίτημά του για αποζημίωση.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας Top Gun: Maverick στο box office, με εισπράξεις σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, η αγωγή του Tubb αναδεικνύει ένα θεμελιώδες ζήτημα: Τη σημασία του σεβασμού των δικαιωμάτων των ηθοποιών και της εικόνας τους. Παρόλο που η εν λόγω φωτογραφία εμφανίζεται μόνο για λίγα δευτερόλεπτα στην ταινία, η συγκατάθεση και η συναίνεση στην προκειμένη περίπτωση, πήγαν περίπατο.

Μέχρι στιγμής πάντως, η Paramount δεν έχει απαντήσει δημόσια στην αγωγή που κατέθεσε ο Barry Tubb, γεγονός που μέχρι στιγμής αφήνει αβέβαιη την έκβαση της νομικής διαμάχης.

Διαβάστε ακόμη: