To Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προχώρησε σε ανακοίνωση, σχολιάζοντας τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

«Η δοκιμασία της κοινωνίας από την πανδημία δεν θα τελειώσει όσο κυριαρχεί η πόλωση και η ακραία δημαγωγία. Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Κουρουμπλή, που σωστά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φοβόμαστε όμως, ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του.»

Οικονόμου: Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να συρθεί στη διαγραφή Κουρουμπλή

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για εξαναγκασμό του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παράλληλα σημειώνει ότι οι δηλώσεις Κουρουμπλή δεν αποτελούν μεμονωμένη συμπεριφορά στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα».

Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή για το «δολοφόνους της ΝΔ»

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον χαρακτηρισμό «δολοφόνοι» που έκανε για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη από τις Βρυξέλλες και της είπε πως ο κ. Κουρουμπλής έχει δύο επιλογές: ή να ανακαλέσει ή να διαγραφεί.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε. Με την παρούσα επιστολή σαν γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.