O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον χαρακτηρισμό «δολοφόνοι» που έκανε για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη από τις Βρυξέλλες και της είπε πως ο κ. Κουρουμπλής έχει δύο επιλογές: ή να ανακαλέσει ή να διαγραφεί.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε. Με την παρούσα επιστολή σαν γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Κουρουμπλής αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ

Νωρίτερα, επεισόδιο προκλήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής πήρε το λόγο και αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ.

Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στους θανάτους από τον κορωνοϊό, λέγοντας χαρακτηριστικά «Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η παραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι!».

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση από τους παρεβρισκόμενους βουλευτές της ΝΔ. Μάλιστα παρενέβη ο πρόεδρος της συνεδρίασης και ζήτησε από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει.

Αναλυτικά ο διάλογος που εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής:

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ

Π. Κουρουμπλής: Έχω δικάιωμα να μιλάω κ. πρόεδρε

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ ανακαλέστε.

Π. Κουρουμπλής: Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου! Ο Μαρκόπουλος φωνάζει, να ανακαλέσει!

Μαρκόπουλος: Τον είπα λαϊκιστή που πουλάει πόνο.

Π. Κουρουμπλής: Ότι και να κάνετε είστε υπόλογοι για αυτό που συντελείται! Αναγνωρίστε ότι έγινε λάθος! Πέθαναν άνθρωποι άδικα. Το κατανοείτε; Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Πρόεδρος: Μη προκαλείτε και κλείστε.

Π. Κουρουμπλής: Έχω δικάιωμα να μιλήσω δεν έχει δικάιωμα να με διακόψει κανείς.

Πρόεδρος: Αυτό που σας λέω εγώ, ο κανονισμός της βουλής το λέει. Θέλω να ανακαλέσετε τα περί δολοφόνων

Π. Κουρουμπλής: Ξέρω τι λέω, μιλάω καλά ελληνικά.

Πρόεδρος: Το σβήνω εγώ.

Παίρνοντας εν συνεχεία το λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι οι βουλευτές έγιναν μάρτυρες μιας «αθλιότητας ενός ακραίου λαϊκιστή βουλευτή που τόλμησε να κατηγορήσει μια παράταξη ως δολοφόνους. Η Βουλή του ζητάει να ανακαλέσει και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε την πρόκληση και την ντροπή που προκάλεσε στο κοινοβούλιο».