Το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, για βάρβαρες και ωμές παραβιάσεις των πλέον θεμελιωδών κανόνων στη Μπούτσα.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Στη Μπούτσα και τη Μαριούπολη εξαιτίας της παράνομης ρωσικής εισβολής, έχουν συντελεστεί βάρβαρες και ωμές παραβιάσεις των πλέον θεμελιωδών κανόνων τόσο της διεθνούς έννομης τάξης όσο και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Ενώνουμε τη φωνή μας στο διεθνές αίτημα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης να επιταχύνει τις έρευνες, που έχουν ενεργοποιηθεί για τη σωρεία εγκλημάτων, που εκτελούνται στην ουκρανική επικράτεια και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου.

Ζητάμε πλήρη διαφάνεια και ευρεία λογοδοσία το ταχύτερο δυνατόν.»

Ο διεθνής Τύπος για τις θηριωδίες της Ρωσίας στην Μπούτσα

Η θηριωδία κατά των αμάχων στην Μπούτσα της Ουκρανίας από ρωσικά στρατεύματα έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλά ξένα ΜΜΕ.

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρω του κόσμου αποδεικνύουν τη φρίκη που σημειώθηκε σε προάστιο του Κιέβου, ενώ υπάρχουν ντοκουμέντα που παραπέμπουν σε συνοπτικές εκτελέσεις αμάχων και μαζικούς τάφους.

Ο διεθνής Τύπος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστες τόσο τα εγκλήματα πολέμου που σημειώθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα, όσο και την στάση της Μόσχα, η οποία κάνει λόγο για «παραγγελία» των ΗΠΑ.

«Τρόμος στη Μπούτσα: H Ρωσία κατηγορείται για βασανιστήρια και σφαγή αμάχων», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της βρετανικής εφημερίδας Guardian ενώ για την εφημερίδα «Independent» το καθεστώς Πούτιν διέπραξε ένα τρομερό έγκλημα πολέμου.

Υπό τον πηχυαίο τίτλο, «Γενοκτονία», η εφημερίδα «Τhe Mirror» αποτυπώνει τη φρίκη στη Μπούκα με το φακό να εστιάζει στις σορούς που είναι πεταμένες στους δρόμους της πόλης. Για την εφημερίδα «Metro», «oι θηριωδίες του Πούτιν στην Ουκρανία είναι χειρότερες και από αυτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

Από την πλευρά της, η γαλλική εφημερίδα Liberation έχει επιλέξει στο πρωτοσέλιδό της τη λέξη «Βαρβαρότητα» σχολιάζοντας την πρωτοφανή αγριότητα που επιδεικνύουν οι ρωσικές δυνάμεις απέναντι στους Ουκρανούς αμάχους.

Για την γερμανική εφημερίδα «MorgenPost», η σφαγή του Πούτιν είναι η φράση που περιγράφει τις θηριωδίες του ρωσικού στρατού στην ουκρανική πόλη.