Η χρονιά για το Πεκίνο «κλείνει» με αλλαγή «σκυτάλης» στο Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ανακοινώθηκε ότι ο Τσιν Γκανγκ αναλαμβάνει το συγκεκριμένο αξίωμα. Ο 56άχρονος πολιτικός είναι έμπιστος συνεργάτης του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και θεωρείται ανερχόμενο «αστέρι» στον χώρο.

Ο Τσιν Γκανγκ, νυν Πρέσβης της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αντικαθιστά τον Γουάνγκ Γι, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών την τελευταία δεκαετία. Ο 69άχρονος προήχθη τον Οκτώβριο στο Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και αναμένεται να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην εξωτερική πολιτική.

Ανερχόμενος «αστέρας» στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Τσιν Γκανγκ πέρασε από διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνης του εκπροσώπου του Υπουργείου και της κινεζικής πρεσβείας, στη Μεγάλη Βρετανία. Υπηρέτησε ως επικεφαλής πρωτοκόλλου του Σι Τζινπίνγκ από το 2014 έως το 2018 και μετά τον διορισμό του, θα επιστρέψει στο Πεκίνο από την Ουάσινγκτον, έπειτα από δεκαεπτά μήνες ως 11ος Πρέσβης της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε ακόμη: