Το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Κίνα ξεπέρασε το 20%, γεγονός το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά από όταν το Πεκίνο άρχισε να παρακολουθεί την πορεία αυτών των στατιστικών στοιχείων, πριν από πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, το ποσοστό της ανεργίας στις τάξεις των νέων ηλικίας έως 24 ετών «άγγιξε» το 20.4% τον Απρίλιο του 2023, ενώ, πίσω στα τέλη του 2022, βρισκόταν στο 16.7%.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ποσοστά της ανεργίας που προβληματίζουν, καθώς ήταν πολλοί οι οικονομικοί δείκτες (λιανικές πωλήσεις, εργοστασιακή παραγωγή κ.ά.) που κινήθηκαν σε επίπεδα κατώτερα των προσδοκιών τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (16/05) η κινεζική στατιστική αρχή, ενώ, παράλληλα, πτώση σημείωσαν και οι επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων, το α’ τετράμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Η κινεζική οικονομική ανάκαμψη, που διαδέχθηκε την περίοδο της «μηδενικής COVID–19», παρουσιάζεται, πλέον, να χάνει την ορμή της, σύμφωνα με τη WSJ, παρατηρώντας τους ρυθμούς της κινεζικής οικονομίας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, να εισέρχονται σε «τροχιά» επιβράδυνσης και τα «σύννεφα» της αβεβαιότητας να πυκνώνουν… γύρω από την παγκόσμια οικονομία.

Διαβάστε ακόμη: