Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε 0,1% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, τον πιο αργό ρυθμό από τις αρχές του 2021. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,1%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να δουν τις τιμές να αυξάνονται κατά 0,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και να παραμείνουν αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο βασικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, παρέμεινε σταθερός στο 0,7% σε ετήσια βάση και στο 0,1% σε μηνιαία βάση.

Η μέτρηση του Απριλίου έρχεται μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού της Κίνας στο 0,7% τον Μάρτιο, αφού σημείωσε άνοδο στα υψηλά των 2,8% τον Σεπτέμβριο.

Σε σύγκριση με πέρυσι, οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1% τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής. Αυτό είναι ταχύτερο από την αύξηση 0,8% τον Μάρτιο. Αξιοσημείωτη δυναμική προήλθε από τα ταξίδια καθώς ο εσωτερικός τουρισμός ανακάμπτει, ειδικά στις μεταφορές και τις δραστηριότητες αναψυχής κατά τη διάρκεια των διακοπών της “Χρυσής Εβδομάδας”.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας, ο οποίος μετρά τις τιμές που πληρώνουν οι χονδρέμποροι, υποχώρησε 3,6%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να δουν πτώση 3,2% σε ετήσια βάση μετά από πτώση 2,5% τον προηγούμενο μήνα.