H επερχόμενη ταινία “Killers of the Flower Moon”, θα έχει διάρκεια 3 ώρες και 26 λεπτά, όπως αποκάλυψε το Deadline, 20 λεπτά πιο μικρή σε διάρκεια από ότι αρχικά αναμένονταν. Το ιστορικό δράμα με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Λίλι Γκλάντστοουν, είναι μια από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια ταινίες του σύγχρονου Χόλιγουντ, σύμφωνα με στοιχεία της Comscore.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τρεις από τις τέσσερις ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office έχουν διάρκεια προβολής τριών ωρών ή περισσότερο. Νούμερο ένα είναι το “Avatar” (δύο ώρες και 41 λεπτά), ακολουθούμενο από το “Avengers: Endgame” (τρεις ώρες και δύο λεπτά), το “Avatar: The Way of Water” (τρεις ώρες και 12 λεπτά) και τον “Τιτανικό” (τρεις ώρες και 14 λεπτά).

Βασισμένο στο ομότιτλο non-fiction βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν (σε σενάριο Σκορσέζε και Ερικ Ροθ), το “Killers of the Flower Moon” αφηγείται την ιστορία των μαζικών δολοφονιών των Ινδιάνων Osage, στην Οκλαχόμα του 1920, μετά την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφος τους. Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το 1921, την εποχή της Ποτοπαγόρευσης, με μία σειρά φόνων και εξαφανίσεων που συνεχίστηκαν μέχρι το 1926, με τις έρευνες να αναλαμβάνει το νεοσύστατο FBI.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε πρόσφατο άρθρο, η ταινία σε παραγωγή της Apple Original Films θα κάνει την πρεμιέρα της σε ειδική προβολή στο 76ο Φεστιβάλ των Καννών το Μάιο, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την επιστροφή του σκηνοθέτη στην Κρουαζέτ από το 1986 με την ταινία “Μετά τα Μεσάνυχτα”.