search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κικίλιας: «Δεν έχουν οροφή τα έσοδα από τον τουρισμό, έχουμε περιθώρια ακόμη»

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι τον Οκτώβριο τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ, 3,3% περισσότερο από το 2019.

Κικίλιας: «Δεν έχουν οροφή τα έσοδα από τον τουρισμό, έχουμε περιθώρια ακόμη»

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, βρέθηκε καλεσμένος την παραμονή των Χριστουγέννων στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά. Ο κ. Κικίλιας αρχικά δήλωσε: «Για τη σχέση μας με το υπουργείο Οικονομικών είναι εξαιρετική, χαιρόμαστε πολύ που βοηθάμε την κοινωνία από το υπερπλεόνασμα του τουρισμού».

Σημείωσε ότι τον Οκτώβριο τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ, 3,3% περισσότερο από το 2019. Τόνισε ότι τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι τα έσοδα δεν έχουν οροφή, «θέλω να δω τουρισμό σε όλες τις ελληνικές Περιφέρειες, έχουμε πολλά περιθώρια ακόμη» είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η τουριστική κίνηση αποδεικνεύει ότι η επιμήκυνση της περιόδου έχει γίνει πραγματικότητα, όχι μόνο για τους γνωστούς προορισμούς, αλλά και για μικρότερους, όπως η Σάμος.

Όσο για τις εκλογές είπε ότι μόνο ο πρωθυπουργός ξέρει πότε θα γίνουν, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ είπε ότι «τα διαζύγια και τους γάμους τα καθορίζει η κοινωνία, δεν κανονίζονται πίσω από κλειστές πόρτες».

«Η ψήφος των πολιτών θα καθορίσει τις εξελίξεις» πρόσθεσε. Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε θεσμικά και πάει σε εκλογές στο τέλος της 4ετίας.

Διαβάστε ακόμη: