Διευρύνεται, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η εισαγγελική έρευνα που αφορά την επαγγελματική δράση της influencer Κιάρα Φεράνι.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, εκτός από την πώληση του παραδοσιακού γλυκού Παντόρο, η εισαγγελία του Μιλάνου ερευνά τώρα και άλλες δύο υποθέσεις: την πώληση πασχαλινών αυγών για τη στήριξη φιλανθρωπικής εκστρατείας και τη διάθεση μέσω διαδικτύου μιας κούκλας που έμοιαζε ακριβώς στη γνωστή Ιταλίδα influencer.

Οι έρευνες αφορούν ενδεχόμενη διάπραξη απάτης.

Ο ιταλικός Τύπος προσθέτει ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί αν έτυχαν σεβασμού οι δεσμεύσεις της εταιρίας που έχει δημιουργήσει η Φεράνι, και πόσα ακριβώς χρήματα δόθηκαν για τη στήριξη φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία της Κιάρα Φεράνι υπογράμμισε ότι σεβάστηκε όλα όσα είχαν ανακοινωθεί μέσω Instagram, και ότι με τις πωλήσεις της κούκλας Trudi στηρίχθηκε η δράση συνδέσμου που καταπολεμά το μπούλινγκ.

Κιάρα Φεράνι: Οι εξηγήσεις και η συγγνώμη της influencer

Η 36χρονη επιχειρηματίας εμφανίστηκε μετανιωμένη και συγκινημένη στον απόηχο του σκανδάλου με το όνομά της, όταν είπε πως θα κάνει δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Regina Margherita, ένα παιδιατρικό νοσοκομείο στο Τορίνο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης.

«Συνειδητοποιώ ότι υπέπεσα σε ένα επικοινωνιακό σφάλμα… Ήταν λάθος μου, καλή τη πίστη, να συνδέσω, μέσω των επικοινωνιών μου, μια εμπορική δραστηριότητα με μια φιλανθρωπική» ανέφερε η Φεράνι σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram.

Επιπλέον, η Φεράνι δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά του προστίμου της AGCM, χαρακτηρίζοντάς το «δυσανάλογο και άδικο» και διαβεβαίωσε πως εάν καταφέρει να μειωθεί το πρόστιμό σε βάρος της, θα προσθέσει το ποσό αυτό της μείωσης στη δωρεά που θα κάνει.

Διαβάστε ακόμη: