H Kia, σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές, δεν εγκαταλείπει την κατηγορία Α και το αποδεικνύει περίτρανα με το ανανεωμένο Picanto.

Για την κορεάτικη εταιρεία το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της είναι το εμπορικότερο σε πολλές παγκόσμιες αγορές, επομένως συνεχίζει να επενδύει σε αυτό. Σύμφωνα με την Kia το νέο Picanto έρχεται εναρμονισμένo με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ονόματι “Opposites United” της εταιρείας και με περισσότερη τεχνολογία.

Στις πρώτες επίσημες φωτογραφίες βλέπουμε το Picanto με τη σπορτίφ εξοπλιστική έκδοση GT Line. Η όψη του ξεχωρίζει με το νέο λογότυπο της Kia, τη χαρακτηριστική μάσκα “tigernose” που έχει επεκταθεί, τα τριγωνικά εμπρός διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα και το νέο προφυλακτήρα με την επιθετικότερη σχεδίαση. Διαθέτει Led φώτα ημέρας, ενώ προαιρετικοί είναι οι τεχνολογίας Led προβολείς.

Στο πίσω τμήμα συναντάμε νέο προφυλακτήρα, μαύρο διαχύτη και κάθετα φώτα, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με μια λεπτή λωρίδα που διατρέχει την πόρτα του χώρου αποσκευών, τονίζοντας το πλάτος του οχήματος. Το Picanto πατάει σε τροχούς 14 ιντσών, ενώ προαιρετικά προσφέρονται ζάντες 15 και 16 ιντσών (GT Line έκδοση).

Στο εσωτερικό του Picanto τοποθετήθηκε ψηφιακή οθόνη στον πίνακα οργάνων του οδηγού και λεπτή κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών, η οποία υποστηρίζει σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης, συνδεσιμότητα έως και δυο smartphones ταυτόχρονα με Bluetooth, το ένα για χρήση τηλεφώνου και πολυμέσων, ενώ το άλλο μόνο για χρήση πολυμέσων. Νέα χρώματα, υφάσματα και εναλλακτικές λύσεις δέρματος είναι επίσης διαθέσιμα. Στάνταρ είναι το Apple Car Play και Android Auto για διευρυμένη συνδεσιμότητα και οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις για το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης.

Διευρυμένη είναι η λίστα με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ΑDAS), η οποία μπορεί να περιέχει αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης με εντοπισμό οχημάτων, πεζών και ποδηλατιστών, υποβοήθηση διατήρησης του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας, προειδοποίηση απόσπασης προσοχής του οδηγού, έξυπνο σύστημα υποβοήθησης ορίου ταχύτητας, εντοπισμό διασταυρούμενης πίσω κυκλοφορίας οχήματος στην όπισθεν, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, ενώ στην καμπίνα μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι και επτά αερόσακοι.

Στην γκάμα του Κia Picanto εξακολουθούν να υπάρχουν δύο ατμοσφαιρικοί βενζινοκινητήρες, 1 και 1,2 λίτρων, οι οποίοι έχουν αναβαθμιστεί με επεμβάσεις στην ανακύκλωση καυσαερίων και στο χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής, ώστε να αυξήσουν την απόδοση και να μειώσουν τις εκπομπές C02. Αμφότεροι μπορούν να συνδυαστούν με μηχανικό ή αυτοματοποιημένο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Διαβάστε περισσότερα