H Kia προχώρησε σε μια στιλιστική, εξοπλιστική και τεχνολογική ανανέωση του EV6, το οποίο αποκαλύφτηκε αρχικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Το κορεάτικο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover έχει δεχτεί εκτεταμένες αλλαγές, κυρίως στο μπροστινό του τμήμα. Επανασχεδιασμένα είναι τα λεπτότερα πλέον Led φωτιστικά του σώματα, τα οποία παραπέμπουν σε αυτά της ναυαρχίδας EV9 και του επερχόμενου ΕV3. Επεμβάσεις έχουν γίνει επίσης στον προφυλακτήρα και στη μάσκα. Παρατηρήστε επίσης τις δίχρωμες ζάντες νέας σχεδίασης 19 και 20 ιντσών.

Προχωρώντας στο εσωτερικό του ανανεωμένου EV6 εντοπίζουμε το διαφοροποιημένο πανοραμικό κυρτό πάνελ που ενσωματώνει το ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος πολυμέσων.  High-tech προσθήκη η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος που επιτρέπει στους εγγεγραμμένους οδηγούς να εκκινούν το ανανεωμένο EV6 χωρίς το κλειδί.

Σημειώνεται ακόμα ότι προσφέρεται ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto για smartphones. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων δέχεται τώρα ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air) που δεν αφορούν μόνο το σύστημα πλοήγησης, αλλά και το λογισμικό του.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το σύστημα πλοήγησης είναι πλέον επαυξημένης πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας τη μπροστινή κάμερα και γραφικά. Επιπλέον το ανανεωμένο EV6 απέκτησε νέο τιμόνι δυο ακτινών, ψηφιακό κεντρικό καθρέφτη και βελτιωμένο head-up display.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ανανεωμένου EV6 ξεχωρίζει η προσθήκη μεγαλύτερης μπαταρίας, χωρητικότητας 84 kWh, που αντικαθιστά αυτή των 77.4 kWh. Σύμφωνα με την Kia με την εν λόγω μπαταρία το πισωκίνητο EV6 (228 ίππων και 350 Nm ροπής), πατώντας σε ζάντες 19 ιντσών, υπόσχεται αυτονομία 494 χλμ. (μέτρηση στην Κορέα). Μπορεί να συνδεθεί με ταχυφορτιστή DC έως 350 kW και να φορτίσει τη μπαταρία του από 10-80% εντός 18 λεπτών.

Τα τετρακίνητα EV6 χρησιμοποιούν ζεύγος ηλεκτροκινητήρων, αποδίδοντας συνδυαστικά 325 ίππους και 605 Nm ροπής. Τέλος, οι μηχανικοί της Kia έχουν πραγματοποιήσει επεμβάσεις στην ανάρτηση του EV6 για να αυξήσουν το επίπεδο της άνεσης, ενώ έκαναν τους ηλεκτροκινητήρες πιο αθόρυβους και ενίσχυσαν το αμάξωμα αυξάνοντας την ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη: