Δεύτερη σύσκεψη, σήμερα, για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του UEFA Conference League που θα γίνει στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια (στο γήπεδο της ΑΕΚ).

Χθες η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στη λεωφόρο Κατεχάκη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και σήμερα στο γήπεδο Καραϊσκάκης.

Δύο είναι οι «πονοκέφαλοι» για την ΕΛ.ΑΣ. Ο πρώτος αφορά στις απειλές, που έχουν διατυπώσει εδώ και αρκετό καιρό, οι τρομοκράτες του ISIS για επιθέσεις σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και ο δεύτερος είναι η παρουσία περίπου 9.000 φιλάθλων του Ολυμπιακού στο γήπεδο της ΑΕΚ «OPAP Arena», ώστε να μην υπάρξουν συμπλοκές μεταξύ των δύο ελληνικών ομάδων.

Πώς θα πάνε στο γήπεδο οι οπαδοί Ολυμπιακού και Φιορεντίνα

Πρόθεση των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. είναι τόσο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, όσο και της ιταλικής Φιορεντίνανα κινηθούν προς το γήπεδο συντεταγμένα μέσω διαδρομών που θα διαμορφωθούν ειδικά για το σκοπό αυτό, προκειμένου να μην υπάρξει δυνατότητα σε οπαδούς και χούλιγκαν της ΑΕΚ να πλησιάσουν την περιοχή και να επιτεθούν σε οπαδούς του Ολυμπιακού που θα κινούνται από και προς το γήπεδο.

Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα πραγματοποιούνται από στελέχη της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους με στόχο, μεταξύ άλλων, τον έγκαιρο εντοπισμό οπαδών υψηλού κινδύνου.

Σχετικές πληροφορίες πάντως θα γνωστοποιηθούν το επόμενο διάστημα, μετά τις συναντήσεις αστυνομικών με εκπροσώπους των δύο ομάδων.

Θα ενεργοποιηθούν ελικόπτερα και drones όπως επίσης και κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Διαβάστε ακόμη: