Η Kia ετοιμάζει συνεχόμενα λανσαρίσματα νέων εξηλεκτρισμένων μοντέλων, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της για την «Ημέρα Επενδυτών 2024».

Η κορεάτικη εταιρεία λοιπόν σκοπεύει να προσθέσει στη γκάμα της συνολικά 15 νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2027, με στόχο οι σχετικές ετήσιες πωλήσεις της να φτάσουν τα 1,6 εκατομμύρια οχήματα έως το 2030. Σημειώνεται ότι η Kia θα παρουσιάσει και επαγγελματικά οχήματα, που αναφέρονται ως ειδικά κατασκευασμένα οχήματα (PBV).

Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται το παγκόσμιο λανσάρισμα του νέου EV3, ενώ θα ακολουθήσουν τα νέα EV2, EV4 και EV5. Προς το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένουμε το ανανεωμένο EV6, το οποίο εκτιμάται ότι θα αποκτήσει και μια μεγαλύτερη μπαταρία, χρηστικότητας 82 kWh.

Επιπλέον θα αυξηθούν οι κορυφαίες GT εκδόσεις των ηλεκτρικών μοντέλων, με το επερχόμενο EV5 GΤ και ΕV9 GT, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024, ενώ θα έχει ικανότητα επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 4,0 δευτ. Με χρονικό ορίζοντα το 2030 η Kia αποσκοπεί το 38% των παγκοσμίων πωλήσεων της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με το σχετικό ποσοστό για την Ευρώπη να φτάνει το 80% και για τη Βόρεια Αμερική το 40%.

Παράλληλα η Kia θα συνεχίσει να επενδύει στα υβριδικά μοντέλα, από τα οποία εκτιμά ότι θα προέρχεται το 20% των παγκόσμιων πωλήσεων της. Στη Βόρεια Αμερική και στην Κορέα, τα υβριδικά συστήματα κίνησης αναμένεται να αντιπροσωπεύουν 35% και 43% των πωλήσεων, αντίστοιχα. Το 2024 θα υποδεχτούμε 6 νέα υβριδικά μοντέλα της Kia, ενώ ο αριθμός τους θα αυξηθεί στα 9 το 2028. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε ποια θα είναι αυτά τα υβριδικά μοντέλα, ούτε αν θα είναι ήπια υβριδικά, full υβριδικά ή plug-in υβριδικά.

Σχετικά τώρα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, υποστηρίζονται ακόμα από το νέο K3, αλλά και από τα ανανεωμένα K8 και Sportage, που θα φτάσουν αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε ακόμη: