Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, θέλοντας να κάνει έναν απολογισμό των εμφανίσεων του πρωθυπουργού, αλλά και του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για «ισοπαλία» στη ΔΕΘ, κάτι που πυροδότησε νέο γύρο εσωκομματικής αντιπαράθεσης στην Κουμουνδούρου.

Στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν δημόσια την δυσαρέσκειά τους για την τοποθέτηση ή το συμπέρασμα του ευρωβουλευτή, αντιμετωπίζοντάς τον είτε ως αντίπαλο ή και ως «όργανο» που ζημιώνει την εικόνα του κόμματος.

Προς απογοήτευση των πρωτοκλασάτων στελεχών, ο κ. Κούλογλου δικαιώθηκε. Στα μέσα της εβδομάδας ήρθαν στη δημοσιότητα έρευνες δύο δημοσκοπικών εταιριών, στις οποίες οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα λεγόμενα του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 85η ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της PULSE, οι ερωτηθέντες έκριναν θετικά/μάλλον θετικά σε ποσοστό 40% και αρνητικά/μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 48% τον πρωθυπουργό. Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογήθηκε θετικά/μάλλον θετικά με ποσοστό 30% και αρνητικά/μάλλον αρνητικά με ποσοστό 50%.

Ακόμη, στη δημοσκόπηση της MRB, στο ερώτημα «ποιανού αρχηγού έπεισαν οι προτάσεις περισσότερο», οι ερωτηθέντες απάντησαν σίγουρα/μάλλον του Κ. Μητσοτάκη σε ποσοστό 27,1% και αντίστοιχα του Αλ. Τσίπρα σε ποσοστό 23,7%.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν πλέον είναι τα εξής: α) Ποιος είχε τελικά δίκιο, ο κ. Κούλογλου ή οι λοιποί σύντροφοι που τον αποδοκίμασαν; και β) Πιστεύουν όντως στον ΣΥΡΙΖΑ πως όλοι συνωμοτούν, πολιτικοί αντίπαλοι, δημοσιογράφοι, δημοσκοπικές εταιρείες αλλά και στελέχη του, προκειμένου να μην επανέλθει ποτέ ξανά στην εξουσία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να συνέλθει ή να αλλάξει και –το χειρότερο– είναι ότι ψάχνει συνεχώς για έναν «δράκο» στην ιστορία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι έρευνες και η πραγματικότητα δικαιώνουν τον Στέλιο Κούλογλου, αλλά οι παροικούντες την Κουμουνδούρου αρνούνται να καταλάβουν ή και να ακούσουν. Αλλά όπως σωστά είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 30 χρόνια στη δημοσιογραφία (άρα και με ένσημα στην αγορά εργασίας) δεν θα του πει κανένας –και δεν μπορεί άλλωστε– να σωπάσει.

Τάσος Παππάς, δημοσιογράφος