Τους κραδασμούς που προκάλεσε σε συνθήκες εσωκομματικής ηρεμίας αλλά και ευφορίας για την διήμερη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ η απρόσμενη αρνητική κριτική του Στέλιου Κούλογλου προσπαθεί να απορροφήσει η Κουμουνδούρου.

Η αναδίπλωση του ευρωβουλευτή μέσω δήλωσης του στην “Αυγή” ήταν ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση παρ’ όλα αυτά η συζήτηση που άνοιξε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχέση με την παρέμβασή του επικέντρωσε εκ των πραγμάτων το ενδιαφέρον εκεί παγώνοντας τις θετικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης και τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέφυγε τη Δευτέρα τον οποιονδήποτε σχολιασμό για τις διαπιστώσεις του Στέλιου Κούλογλου που “είδε” ισοπαλία ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα συγκρίνοντας τις εμφανίσεις τους στη ΔΕΘ.

Όμως το γεγονός πως ο ευρωβουλευτής επέμεινε και σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις δηλώσεις του υπαινισσόμενος μάλιστα ότι έπειτα από 30 χρόνια στη δημοσιογραφία δεν μπορεί να του απαγορεύσει κανείς να μην διατυπώνει τις απόψεις του πυροδότησε την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος.

H παρέμβαση Τσίπρα

Εξ αυτού του λόγου φαίνεται πως προέκυψε και επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως αποκάλυψε αργά το βράδυ στο “Κόντρα” ο ίδιος  ο ευρωβουλευτής το μεσημέρι της Τρίτης επικοινώνησε μαζί του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο  όπως υπονόησε είχαν μια θετική συζήτηση κατά την οποία η ένσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι με το κείμενό του άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε έναν άλλον πρωθυπουργό σε μια προοδευτική διακυβέρνηση. Εξήγησε ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση  και ανέφερε ότι “έκανα ένα λάθος για να βοηθήσω όμως” κι όχι για να δημιουργήσει πρόβλημα.

Ο Στέλιος Κούλογλου επανέλαβε ότι θα συνεχίσει λέγοντας ότι είναι υποχρέωση του να λέει την αλήθεια κι όχι  ψέματα.

Στο εσωτερικό του κόμματος, πάλι, δεν ήταν μόνο ο Παύλος Πολάκης που πρώτος έψεξε τον Στέλιο Κούλογλου για την -κατά τον ίδιο τον ευρωβουλευτή- “ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου” αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος που αποδοκίμασαν την παρέμβασή του, όπως ο γραμματέας του Δημήτρης Τζανακόπουλος που σχολίασε ότι “η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες” σημειώνοντας δηκτικά ότι “όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας”. Η πιο “επιθετική” δήλωση έγινε βεβαίως από τον έτερο ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη που όχι μόνο ζήτησε να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα αλλά έδειξε και τον δρόμο της εξόδου προς τον Στέλιο Κούλογλου λέγοντας ότι “σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι”.

Όπως και να’ χει όμως ακόμη και μετά τις διευκρινίσεις Κούλογλου και την δήλωσή του ότι “αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μία προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη” ο προβληματισμός παραμένει. Κι αυτό διότι σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση βλέπει την φθορά της να αποτυπώνεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις ή όποια αμφισβήτηση της επιτυχίας του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί αναταράξεις και λειτουργεί ως “βούτυρο στο ψωμί” του Μεγάρου Μαξίμου, όπως λένε και παράγοντες της Κουμουνδούρου. Η δήλωση αποκατάστασης των εντυπώσεων έπειτα από τις οξύτατες αντιδράσεις στελεχών και απλών μελών έγινε όμως στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι “το κακό έγινε” φοβούμενοι ότι ανάλογες παρεμβάσεις μπορεί και να επαναληφθούν.