Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα βρέθηκε απέναντι στη χαμηλοσυνταξιούχο, η οποία τον πλησίασε κρατώντας στο χέρι της το χαρτάκι από το ΑΤΜ με το υπόλοιπο του λογαριασμού της και προσπάθησε να συνομιλήσει μαζί του.

Η συνομιλία που ακολούθησε είναι η κραυγή απελπισίας και αγωνίας που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι στην Ελλάδα του 2024.

  • «Αυτά είναι τα λεφτά που έχω να ζήσω», είπε η χαμηλοσυνταξιούχος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνοντάς του το υπόλοιπο του λογαριασμού της.
  • “Όσο αντέχουμε…”, της απάντησε ο πρωθυπουργός.
  • Ναι, αλλά παιδιά πρέπει να γίνει κάτι”, του απάντησε η χαμηλοσυνταξιούχος.
  •  “Πόση σύνταξη παίρνεις;” τη ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • “440 ευρώ” είπε εκείνη “και δίνω 300 ευρώ για ενοίκιο.”
  • “Αν είστε στο ενοίκιο, δεν βγαίνει”, της απάντησε ο πρωθυπουργός.
  • ”Πεινάω, αυτή τη στιγμή πεινάω”, του λέει κατά πρόσωπο η χαμηλοσυνταξιούχος.
  • “Σας στηρίζει η εκκλησία;” τη ρωτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • “Κανένας”, απαντά η χαμηλοσυνταξιούχος με τον πρωθυπουργό να κλείνει τη συνομιλία με την εξής φράση:
  •  “Ευχαριστώ που ήρθατε”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την διάρκεια συζήτησης με συνταξιούχο στην Τρίπολη που του έκανε τα ίδια παράπονα, αναφέρθηκε το περιστατικό σχολιάζοντας το και σε ανάρτησή του στο twitter.

«Χθες στην Κέρκυρα, ο Πρωθυπουργός, σε μια γυναίκα που παραπονέθηκε ότι παίρνει σύνταξη 440 €, είπε: “Η εκκλησία δεν σε βοηθάει;”. Δηλαδή εσύ τι ρόλο έχεις; Τι κάνεις;

Κάθε μέρα ξυπνάς εντάξει όταν ένας ηλικιωμένος άνθρωπος έχει σύνταξη πείνας, όταν τόσοι άνθρωποι έχουν μισθούς πείνας;» είπε αρχικά.

«Ο πρωθυπουργός σού λέει ότι έχει 6,28 € η φέτα. Μία υποψήφια ευρωβουλεύτριά του λέει 4,5 € η φέτα. Ε βέβαια, όταν έχεις 400 γραμμάρια φέτα και μισό ντεπόζιτο στο αυτοκίνητό σου, όλα φθηνότερα είναι» σχολίασε ακόμη ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον συνταξιούχο να συμφωνεί δίπλα του.

Από πλευράς του, ο  Νίκος Παπανδρέου με ανάρτηση του στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

«Kύριε Πρωθυπουργέ, δεν είναι ότι με 540 ευρώ το μήνα σύνταξη, “δε βγαίνει”, αν έχει κανείς να πληρώσει και ενοίκιο. Απλώς … “δε βγαίνει”!

Είναι ευχής έργον που υπάρχει η Εκκλησία με όποια βοήθεια μπορεί να παράσχει και στηρίζει και βοηθά με όλες τις δυνάμεις της. Eίμαστε ευγνώμονες. Αλλά δεν μπορεί να είναι αυτό η πρόταση του Πρωθυπουργού της χώρας. Η δουλειά σας είναι να μην χρειάζεται καμία τέτοια βοήθεια, κανένας απόμαχος της εργασίας. Για αυτό, μην παίζετε με την αξιοπρέπεια των περήφανων γηρατειών. Δεν είναι επαίτες. Όσο και αν προσπαθείτε να τους κάνετε…»

Διαβάστε ακόμη: