Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές τη Δευτέρα, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές ακολούθησαν τα ισχυρά κέρδη του κλάδου στη Wall Street, ενώ οι κινεζικές αγορές έλαβαν στήριξη από την περαιτέρω χαλάρωση ορισμένων περιορισμών στην αγορά ακινήτων από την κυβέρνηση.

Οι περιφερειακές αγορές προσπέρασαν τους φόβους για υψηλότερα αμερικανικά επιτόκια μετά τα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Αλλά οι εν λόγω φόβοι αναμένεται να αυξηθούν καθώς πλησιάζει η συνεδρίαση της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα, σημειώνει το Investing.com.

Η τεχνολογία σημείωσε την καλύτερη απόδοση της ημέρας, ακολουθώντας την ισχυρή συνεδρίαση στη Wall Street την Παρασκευή, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη της Microsoft και της Alphabet. Τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών σημείωσαν επίσης άνοδο.

Τα κέρδη στην τεχνολογία βοήθησαν επίσης τις αγορές να προσπεράσουν τα στοιχεία που δείχνουν υψηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ, γεγονός που δημιουργεί την προοπτική hawkish σημάτων από τη συνεδρίαση της Fed αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Κέρδη και στην Κίνα

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας σημείωσαν άνοδο 1,3% και 0,8% αντίστοιχα, υπεραποδίδοντας έναντι των περισσότερων περιφερειακών ομολόγων τους.

Τα κέρδη προήλθαν κυρίως από τις μετοχές ακινήτων, αφού η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών αγοράς κατοικιών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Η κίνηση αυτή αποσκοπούσε στην ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, η οποία παλεύει με την τριετή ύφεση και αποτελεί βασικό σημείο πίεσης για την κινεζική οικονομία.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ  κατέγραψε την καλύτερη απόδοση στην Ασία, σημειώνοντας άνοδο 1,7% χάρη στα κέρδη των μετοχών τεχνολογίας και ακινήτων. Ο δείκτης διαπραγματευόταν πλέον 20% πάνω από τα χαμηλά πενταετίας που σημειώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου και βρισκόταν κοντά στην είσοδο σε bull market.

Διαβάστε ακόμη: