Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο σήμερα Μ.Τρίτη μετά την πτώση άνω του 1% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν όψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Η τιμή του χρυσού spot σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.001,89 δολάρια ανά ουγγιά. Ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ κατέγραψαν άνοδο 0,7% στα 2.017,40 δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης του δολαρίου διαπραγματεύεται σχεδόν αμετάβλητος.

Οι επενδυτές τελούν σε αναμονή των στοιχείων για το δείκτη των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν σύριο Μ.Τετάρτη για περισσότερες διευκρινήσεςι σχετικά με την πορεία των επιτοκίων προς τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Μάιο.

«Μια πιο έντονη ανάγνωση απο το αναμενόμενο μπορεί να υποδηλώνει ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια για άλλη μια φορά τον Μάιο… ωστόσο το ράλι του χρυσού είναι σχετικά υπερβολικό… οι πιθανότητες για άλλη αύξηση επιτοκίων απο τη Fed θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια διορθωση προς τα κάτω», δήλωσε FX strategist της OCBC Christopher Wong.

Έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή έδειξε μια σφιχτή αγορά εργασίας και αύξησε τα στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα. Οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 71,7% για αύξηση 25 μονάδων βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του χρυσού που δεν αποδίδει αυξάνεται όταν τα επιτόκια αυξάνονται για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης πολιτικής της Fed στις 21-22 Μαρτίου θα αξιολογηθούν επίσης την Τετάρτη.

«Βραχυπρόθεσμα, υπάρχουν επίσης πτωτικές τεχνικές ρυθμίσεις για μια διορθωτική κίνηση χαμηλότερα» στις τιμές του χρυσού, πρόσθεσε ο Wong της OCBC.

Εν τω μεταξύ , σύμφωνα με στοιχεία για τον πληθωρισμό του κορυφαίου καταναλωτή χρυσού την  Κίνα, ο καταναλωτικός πληθωρισμός του Μαρτίου κινήθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2021 και υποδηλώνει ότι η εξασθένηση της ζήτησης συνεχίστηκε εν μέσω άνισης οικονομικής ανάκαμψης.

Διαβάστε περισσότερα