Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στις αρχές της διαπραγμάτευσης στην περιοχή της Ασίας την Τετάρτη λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και του ασθενέστερου δολαρίου, ενώ οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα στοιχεία των αποθεμάτων μετά από δύο εβδομάδες καθυστέρηση στην αναφορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent σημείωσαν άνοδο 8 σεντς στα 82,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό  West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε 2 σεντς στα 78,28 δολάρια.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι δυνάμεις του πραγματοποιούσαν επιχείρηση την Τετάρτη κατά της Χαμάς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το Al Shifa.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε ότι διεξάγει καθημερινές συζητήσεις για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούσε η μαχητική ομάδα της Χαμάς και πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (U.S. Energy Information Administration (EIA)) θα δημοσιεύσει την πρώτη της έκθεση απογραφής πετρελαίου σε δύο εβδομάδες την Τετάρτη. Η EIA δεν δημοσίευσε αναφορά αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα λόγω αναβάθμισης του συστήματος.

Για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Νοεμβρίου, οι αναλυτές προέβλεψαν ότι οι ενεργειακές εταιρείες πρόσθεσαν περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια αργού στα αποθέματα των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, σύμφωνα με το American Petroleum Institute την Τρίτη.

Την Τρίτη, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ενίσχυσε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της ζήτησης, αν και οι προοπτικές του για το 2024 παραμένουν πολύ χαμηλότερες από αυτές του ομίλου παραγωγών ΟΠΕΚ.

Διαβάστε ακόμη: