Η Κέιτ Μίντλετον συγκλόνισε τον κόσμο ανακοινώνοντας ότι πάσχει από καρκίνο σε μια βαθιά προσωπική και συναισθηματική τηλεοπτική δήλωση.

«Ήταν ένα απίστευτα δύσκολο δίμηνο για όλη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ καλά, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων» είπε χαρακτηριστικά η Κέιτ Μίντλετον.

«Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε εγχείρηση στην κοιλιά στο Λονδίνο και τότε θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκίνος. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα μου συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας» συμπλήρωσε.

Κέιτ Μίντλετον: Έγραψε μόνη της κάθε λέξη από το βίντεο

Η Κέιτ Μίντλετον μάλιστα, έγραψε ολόκληρη την ομιλία της για τη μάχη με τον καρκίνο «μόνη της, πολύ γρήγορα» σε μια προσπάθεια να «σταματήσει περαιτέρω κουτσομπολιά και εικασίες για την υγεία της», αποκάλυψε ένας στενός φίλος της.

Ο φίλος της δήλωσε στους Sunday Times: «Δεν έκανε το βίντεο λόγω του δράματος (σ.σ. θεωρίες συνωμοσίας και οργιώδεις φήμες)  των τελευταίων εβδομάδων, αν και προφανώς έχει προκαλέσει αναστάτωση όλη αυτή η κατάσταση. Ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει το βίντεο εξαιτίας αυτού που είναι. Εκανε το βίντεο περισσότερο, γιατί γνωρίζει ότι είναι ένα δημόσιο πρόσωπο και έχει μια ευρύτερη ηγετική ευθύνη. Ήταν όλα τα λόγια δικά της, έγραψε κάθε λέξη του μηνύματος, και συγκεντρώθηκε πολύ γρήγορα».

Ο φίλος, το άτομο από το περιβάλλον της Κέιτ, πρόσθεσε ότι η ομιλία επέτρεψε στην πριγκίπισσα να απευθυνθεί σε ένα υποστηρικτικό κοινό που δεν ενστερνίζεται τα κουτσομπολιά και τις θεωρίες συνωμοσίας.

Η Κέιτ προτίμησε επίσης την αποκάλυψη της είδησης μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος αντί για μια πιο «τρανταχτή» γραπτή δήλωση, καθώς θα ήταν ένας πιο καθησυχαστικός τρόπος για να μεταδώσει τα σοκαριστικά νέα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ένας βασικός λόγος για την ανακοίνωση-σοκ ήταν ότι η πριγκίπισσα αισθάνθηκε ότι είχε καθήκον να σκορπίσει ελπίδα σε όσους βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις και να καθησυχάσει τους βασιλικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Μια πηγή κοντά στο πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας εξέφρασε τη λύπη της για την τεράστια έκταση της «παραπληροφόρησης» γύρω από τους ίδιους και ήλπιζε ότι η ανακοίνωση θα έβαζε τέλος στις δυσάρεστες φήμες.

Κέιτ Μίντλετον: Γιατί αποκάλυψε τώρα ότι έχει καρκίνο σε ένα απλό σκηνικό με ένα παγκάκι

Πιστεύεται ότι η πριγκίπισσα πήρε η ίδια την απόφαση να αποκαλύψει τη διάγνωση, αλλά ότι είχε την πλήρη υποστήριξη του συζύγου της, παρά την  λύπη  που ένιωσε ο Γουίλιαμ για το γεγονός ότι η Κέιτ Μίντλετον ένιωσε υποχρεωμένη να κάνει την αποκάλυψη και αυτό το βίντεο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας χρησιμοποίησε έναν υπαίθριο χώρο και ένα παγκάκι στο συναισθηματικό βίντεο για τον καρκίνο. Μάλιστα, πίσω από την επιλογή της αυτή κρύβεται ένα σημαντικό μήνυμα.

Ήταν «μια σκηνή με την οποία θα μπορούσε να ταυτιστεί κάθε οικογένεια», είπε ένας ειδικός. Καθισμένη σε ένα εξωτερικό παγκάκι στο Κάστρο του Ουίνδσορ, η 42χρονη πριγκίπισσα απευθύνθηκε στον κόσμο με τα συγκλονιστικά νέα της, ενώ ο ήλιος έλαμπε σε μια ανοιξιάτικη μέρα.

Ο βασιλικός βιογράφος Phil Dampier είπε στη Daily Mail πώς «οι νάρκισσοι στο βάθος» και το «απλό ξύλινο παγκάκι» το έκαναν «μια σκηνή με την οποία θα μπορούσε να ταυτιστεί κάθε οικογένεια όσον αφορά τους δικούς της κήπους».

«Νόμιζα ότι έγινε έξοχα, γιατί ήταν σε ένα τόσο ωραίο, χαλαρό, ανεπίσημο περιβάλλον», πρόσθεσε.

Η Κέιτ Μίντλετον φόρεσε ένα ριγέ πουλόβερ και τζιν – δίνοντας έναν απλό τόνο στο βίντεο σε αυτό που ο Phil περιέγραψε ως μια ανακοίνωση εντελώς ξαφνική και απροσδόκητη.

Ο ίδιος είπε πώς, «υπήρχαν στιγμές που η φωνή της κυματιζόταν», αλλά η πριγκίπισσα της Ουαλίας εξακολουθούσε να «δείχνει να έχει τον έλεγχο» και «κάπως χαλαρή και να εμμένει στα γεγονότα».

Διαβάστε ακόμη: