Μετά από μόλις ένα Grand Prix φαίνεται πως η κατάσταση στο εσωτερικό της Ferrari είναι καζάνι που βράζει. Η αρχή έγινε με την παραίτηση του David Sanchez, επικεφαλής φιλοσοφίας και λειτουργιών αεροδυναμικής, ενώ ακολούθησαν οι αποχωρήσεις δύο ακόμη μηχανικών που βρισκόταν στη Ferrari πολλά χρόνια, οι Gino Rosato (32 χρόνια συμμετοχής στην ομάδα) και ο Jonathan Giacobazzi (εκτελεστικός διευθυντής αγώνων).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Corriere dello Sport ο Frederic Vasseur βρίσκεται σε κόντρα με τον CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, με το δημοσίευμα να λέει πως ήδη ο Vasseur έχει βαρεθεί τον αυστηρό έλεγχο που ασκεί ο Vigna κυρίως στον οικονομικό τομέα και στο κομμάτι των χορηγών, με τον Vasseur να αισθάνεται πως δεν έχει την ελευθερία που περίμενε, θεωρώντας πως ο Vigna είναι αυτός που ελέγχει ουσιαστικά την ομάδα και όχι αυτός.

Καζάνι που βράζει η ηγεσία της Ferrari

Ο Vasseur ήθελε να φέρει στην ομάδα έναν νέο χορηγό, αλλά ο Vigna άσκησε βέτο σε αυτή τη συμφωνία. Ουσιαστικά ο Vigna είναι εκείνος που αποφασίζει για τους χορηγούς από το 2021, όταν και πήρε τις αρμοδιότητες αυτές από τον Mattia Binotto, με τον CEO της Ferrari να μην είναι χαρούμενος και με το γεγονός πως ο Vasseur πέταξε με το ίδιο αεροπλάνο με τον Toto Wolff, για τις χειμερινές δοκιμές στο Μπαχρέιν.

Επιπλέον τόσο ο Laurent Mekies, ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, όσο και ο Inaki Rueda, πρώην υπεύθυνος στρατηγικής της Ferrari, είναι ένα βήμα πριν την παραίτηση. Ο Rueda νοιώθει πως υποβιβάστηκε, ενώ ο Mekies, που ήταν το δεξί χέρι του Mattia Binotto, θέλει να πάει στη Formula 1 σε μια θέση δίπλα στον CEO της F1, Stefano Domenicali, μετά την απόφαση του Vasseur να του πάρει ορισμένες αρμοδιότητες και να του αφήνει μόνο τις λειτουργίες της ομάδας κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. Ωστόσο ο Vasseur άσκησε βέτο στα θέλω του Mekies.

Φήμες έχουν κυκλοφορήσει και για τον αρχισχεδιαστή της Scuderia, Enrico Cardile, που τον θέλουν να μην έχει στα πλάνα του να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ομάδα, συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το επόμενο έτος. Εάν συμβεί αυτό, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στη Ferrari ο Simone Resta, που έχει σταλθεί από την Scuderia στη Haas.

Η Gazzetta dello Sport αναφέρει με δημοσίευμα της πως ο Charles Leclerc θορυβημένος για ότι συμβαίνει στο εσωτερικό της Ferrari, να πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρίας, John Elkann, ζητώντας διαβεβαιώσεις πως η Ferrari παραμένει δεσμευμένη στους στόχους και στο πλάνο που έχει θέσει.

Διαβάστε περισσότερα