Την Κυριακή 8 Μάϊου θα πουν το τελευταίο αντίο φίλοι και συγγενείς την 43χρονη φαρμακοποιό, που σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια ο 55χρονος σύζυγος της, στο χωριό Πηγές του δήμου Νέστου στην Καβάλα.

Ο δράστης πέρασε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της μητέρας των δύο παιδιών του, πιέζοντας τα μέχρι που έκοψε το νήμα της ζωής της. ‘Οπως έδειξε η νεκροψία νεκροτομή στην σορό της 43χρονης, την στραγγάλισε.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Η ιατροδικαστική εξέταση αποδεικνύει ότι η γυναίκα δολοφονήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ 16.30 με 17.00. Από την ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώθηκε ότι η αιτία θανάτου της γυναίκας είναι ο στραγγαλισμός και ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Η γυναίκα έφερε εκδορές στην τραχυλική χώρα από τα νύχια και τα δάχτυλα του δράστη, οι οποίες προφανώς προκλήθηκαν στη διάρκεια του στραγγαλισμού. Επιπλέον, η γυναίκα έφερε κάταγμα υοειδές οστού, τραύμα το οποίο είναι σύνηθες στις περιπτώσεις στραγγαλισμού.

Όσο για το κίνητρο, φέρεται να είναι η παθολογική ζήλια που έτρεφε ο δράστης για την σύζυγο του και το διαζύγιο που του είχε ζητήσει εκείνη λίγες ημέρες πριν σύμφωνα με τις καταθέσεις φίλων και γνωστών τους.

Ο 55χρονος δράστης.

Το παραπλανητικό μήνυμα του δράστη

Ο 55χρονος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δολοφονία έστειλε μήνυμα στην υπάλληλο του φαρμακείου, από το κινητό της γυναίκας του, παριστάνοντας την ίδια.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Όλα καλά, είμαστε στον μηχανικό, ψάχνουμε σπίτι».

Ωστόσο, το θύμα δεν συνήθιζε να στέλνει μηνύματα στην υπάλληλό του, συνήθως την καλούσε ή της έστελνε μήνυμα στο Viber. Αυτό κίνησε τις υποψίες της υπαλλήλου με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την οικογένειά της. Στην ουσία προδόθηκε πάνω στην προσπάθειά του να σβήσει κάποια από τα ίχνη του και ενδεχομένως αυτό να άλλαξε και το σχέδιό του που κατέληξε σε προσπάθεια αυτοκτονίας.

Το γεγονός άλλωστε ότι η απόπειρα να αποπροσανατολίσει συγγενείς και φίλους που θα έψαχναν τη γυναίκα του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δείχνει ότι ο δράστης δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο, αλλά σίγουρα αρχικά δεν σκόπευε να παραδοθεί.

Κάτοικοι της περιοχής αφήνουν λουλούδια έξω από το φαρμακείο της αδικοχαμένης γυναίκας.

Πότε απολογείται ο 55χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος δράστης από τη στιγμή της ανθρωποκτονίας της συζύγου του μέχρι και περίπου τις 12.30 το βραδύ, βρισκόταν εντός του φαρμακείου και δεν βγήκε από τον χώρο. Ο γυναικοκτόνος έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου να προσπαθεί να τραυματίσει τον εαυτό του στα χέρια και στον λαιμό του με αιχμηρά αντικείμενα για σχεδόν εφτά ολόκληρες ώρες. Ο άνδρας κάλεσε την αστυνομία περίπου στη μία το πρωί και ομολόγησε στην πράξη του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος άνδρας κάλεσε στις 00:30 τον αξιωματικό υπηρεσίας του τοπικού τμήματος και του είπε «έκανα κακό στη γυναίκα μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Star o δράστης της δολοφονίας ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος καθώς μετά την πράξη του αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει εμφανίζεται προκλητικός λέγοντας ότι η 43χρονη τον προσέβαλε γι’ αυτό και τη σκότωσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να απολογηθεί σήμερα Σάββατο.

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Αυτός είναι ο 55χρονος

Αριστερά η αδικοχαμένη Αΐντα Παπαδοπούλου και δεξιά ο 55χρονος σύζυγός της.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη, φίλοι της 43χρονης δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία και μιλούν για έναν άνθρωπο που ήταν πάντα χαμογελαστός, που ότι και αν ένιωθε το έκρυβε βαθιά μέσα της.

«Όπως κάθε μεσημέρι, έτσι και χθες, το φαρμακείο έκλεισε στις δύο. Έφυγαν και οι δύο μαζί και μετά γύρισαν πίσω και άνοιξαν το μαγαζί με τους καφέδες στα χέρια, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Βγήκε εκείνος και έκανε τη γυμναστική του και μετά μπήκε μέσα και έκλεισαν τα στόρια και σε αυτή τη διάρκεια πήγε ένας ηλικιωμένος για να πάρει φάρμακα και ο 55χρονος του είπε πως δεν θα ανοίξουν και να φύγει», περιέγραψε αρχικά ο γείτονας του ζευγαριού στον ANT1.

«Λέγαμε πως θα συζητούν για τα θέματά τους και ήταν εκεί τόση ώρα, αλλά μας πήρε στις 23:00 ο πατέρας της τηλέφωνο και μας είπε ότι η κοπέλα δεν το σήκωνε. Του είπαμε να πάρει την αστυνομία, γιατί κι εμείς σκεφτήκαμε πως κάτι κακό θα έχει συμβεί. Μπήκαν μέσα και τη βρήκαν νεκρή, και τον σύζυγο που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του» συμπλήρωσε, ενώ για το αν είχαν καταλάβει κάτι οι γείτονες, είπε: «Εμείς δεν είχαμε καταλάβει τίποτα, όλα λειτουργούσαν φυσιολογικά, μιλούσαν. Έχουμε τρελαθεί όλοι εδώ, δεν το πιστεύουμε», κατέληξε.

Φίλη της 43χρονης είπε στην τηλεόραση του Star: «Έλεγαν πως την ζήλευε, πως την έλεγχε. Ήταν πολύ όμορφη και αυτός τη ζήλευε πάρα πολύ».

«Ο 55χρονος ήταν ένας άνθρωπος πολύ μαζεμένος. Λέγαμε μια καλημέρα, τι κάνεις αλλά αυτό. Η κοπέλα ήταν έξω καρδιά», είπε κάτοικος της περιοχής που γνώριζε το ζευγάρι.

«Έχει σώσει ζωές αυτή η κοπέλα που σκότωσε το κτήνος», ανέφερε ένας άνδρας που γνώριζε την αδικοχαμένη Αιντα.

«Δεν είχαν δώσει κανένα δικαίωμα στο χωριό. Εμείς τους βλέπαμε τους χαιρόμασταν. Έχουμε όλοι σοκαριστεί», είπε ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

Συγκλονίζει η ανάρτηση της υπαλλήλου της φαρμακοποιού η οποία γράφει στο Facebook: «Γιατί; Σε μια στιγμή να τελειώνουν όλα… Γιατί τόσος πόνος; Τα παιδάκια σου ακριβώς ίδια ηλικία με τα δικά μου. Ποιος να τα εξηγήσει το γιατί; Δεν υπάρχει. Μόνο πόνος. Τόσος πόνος. Καλό παράδεισο Αίντα!!! Δεν πιστεύω αυτό που γράφω. Το φαρμακείο στις Πηγές βάφτηκε κόκκινο… Τα παιδιά σου είναι και δικά μου παιδιά. Είναι τα παιδιά όλων μας που δεν έπρεπε να ορφανέψουν . ΤΌΣΟ ΆΔΙΚΑ. Καλό ταξίδι αγαπημένη…».

https://www.youtube.com/watch?v=WgYm6Z-qRRs&ab_channel=ANT1TV

Θανάσης Κατερινόπουλος: Στο μυαλό του δράστη κυριαρχεί η παθολογική ζήλια

«Θα μπορούσε να αποτραπεί το έγκλημα αν η μακαρίτισσα είχε καταφύγει στην αστυνομία και είχε υποβάλλει έκκληση εναντίον του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εν αποστρατεία ταξίαρχος της αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας για τη νέα γυναικοκτονία.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κυριαρχείται από παθολογική ζήλια. Προμελέτησε το έγκλημα. Ήξερε ότι υπήρχαν κάμερες. Ακόμα και ο αυτοτραυματισμός του είναι σικέ για να έχει άλλοθι στο διαζύγιο», συνέχισε ο έμπειρος ταξίαρχος για τον δράστη που είναι πατέρας δύο παιδιών και αποφάσισε να σκοτώσει τη γυναίκα του, επειδή ζήτησε να σταματήσουν να είναι πια μαζί.

Αυτή είναι η τρίτη γυναικοκτονία που διαπράττεται μέσα στο 2022Μια 69χρονη γυναίκα στα Ιωάννινα και μια 42χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκαν τους πρώτους μήνες του έτους από τα χέρια των συντρόφων τους.

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Αυτός είναι ο 55χρονος που στραγγάλισε τη σύζυγό του