Χρειάστηκε η παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου για να κινητοποιηθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και να αρχίσει έρευνα, για όσα εξωφρενικά συνέβησαν τις τελευταίες μέρες γύρω από την υπόθεση της Attica Bank.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο κέντρο λήψης των κυβερνητικών αποφάσεων αντελήφθησαν – η αλήθεια είναι με κάποια καθυστέρηση – ότι το άγριο κερδοσκοπικό παιχνίδι που στήθηκε με αφορμή τη διαφαινόμενη λύση για την ταλαίπωρη τράπεζα , θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποτυχία της ύστατης προσπάθειας.

Όπως είναι γνωστό η μοναδική εναπομένουσα λύση μετά τη φυγή του Ellington, είναι το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Attica Bank από το σχήμα των επιχειρηματιών Μπάκου- Καϋμενάκη – Εξάρχου.

Το πλήρες ναυάγιο , φαίνεται να αποτρέπεται: Και όμως κάποιοι μοιάζει να το επεδίωκαν , αν δεν το ενθάρρυναν. Το να «σκάσει» η ωρολογιακή βόμβα της τράπεζας σε προεκλογική περίοδο έστω και ως ακραία εκδοχή , υπήρξε .

Έτσι παρόλο που το ΜΜ είχε ενεργό ρόλο στην τελική έκφραση του ενδιαφέροντος της Thrivest για συμμετοχή στην εξυγίανση της τράπεζας , υπήρξαν υπονομευτές.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η σιωπή επί σειρά ημερών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα κερδοσκοπικά ( ή μήπως δεν ήταν μόνο κερδοσκοπικά; ) παιχνίδια , στην μετοχή της τράπεζας που ξαφνικά και μέσα σε λίγες μέρες εμφάνισε αποδόσεις της τάξης του 500%;

Αντιλαμβανόταν ότι αυτή η κατάσταση δεν συνέβαλλε στο σχέδιο σωτηρίας της Attica Bank;

Όχι δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με την φαιδρή δικαιολογία ότι όλα έγιναν λόγω του περιορισμένου free float της μετοχής .

Τα υπάρχοντα εργαλεία αντιμετώπισης της ακρότητας υπήρχαν, το γιατί δεν αξιοποιήθηκαν άμεσα είναι θέμα που πρέπει να απαντηθεί αρμοδίως.

Όπως γιατί δεν κινήθηκαν έγκαιρα και άλλες συναρμόδιες αρχές: Όπως η Τράπεζα της Ελλάδος που έχει δείξει πως επιδιώκει να έχει σημαίνοντα ρόλο στα τεκταινόμενα περί την Attica Bank , και το ΤΧΣ βασικός μέτοχος της τράπεζας .

Για τον Πρόεδρο της Τράπεζας και του ΤΜΕΔΕ κ. Κ. Μακέδο, τη δραστηριότητα του οποίου περιγράψαμε χθες , προς το παρόν δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα, αλλά θα επανέλθουμε …

Επιστρέφουμε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που ξαφνικά αφυπνίστηκε και κινητοποιήθηκε αρχίζοντας λέει, έρευνες για τις συναλλαγές μέσω χρηματιστηριακών εταιριών.

Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών θα αργήσουμε να τα μάθουμε , ίσως τότε και να μην παίζουν πιά κανένα ρόλο στις εξελίξεις .

Σημειώνουμε απλώς ότι όλα έγιναν κατόπιν εορτής όταν η μετοχή της Attica Bank , έχει εκτοξευθεί στο …θεό .

Παραβλέπουμε το γεγονός πως η κινητοποίηση έγινε όταν το σκάνδαλο πήρε διαστάσεις λόγω των δημοσιευμάτων, μήπως λοιπόν κάποιοι στην ΕΚ δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους;

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο; Όντως υπήρξαν διαφωνίες στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚ; Καταγράφηκαν δηλαδή πλειοψηφία και μειοψηφία και για ποιους λόγους ;

Άλλο ένα ενδιαφέρον προς -δημοσιογραφική – έρευνα θέμα …

Διαβάστε ακόμη: