Αυτή η υπόθεση με την Attica Bank στην κυριολεξία έχει καταντήσει αηδία!

Μια ντροπή για το ελληνικό χρηματιστήριο, που προσβάλει κάθε υγιές στοιχείο της αγοράς και ταυτόχρονα αναδύει οσμή σκανδάλου και εύκολου πλουτισμού εις βάρος των επενδυτών, από «τζάμπα μάγκες» που τόσα χρόνια έχαναν εκατοντάδες εκατομμύρια μέσα από τα ιδρύματα – ταμεία που διοικούσαν και τώρα νομίζουν ότι έπιασαν τον Πάπα από τα …!

Στο τέλος έτσι όπως πάνε θα τους μείνει ο μουτζούρης στο χέρι, το «σαπάκι» της Attica Bank που με ωραιοποιήσεις και παραμύθια πάνε να εμφανίσουν ως «Χρυσόμαλλον Δέρας», κρύβοντας πραγματικές τρύπες, σκελετούς στις ντουλάπες, αποσβέσεις 300 εκατ. και πλέον που σκόπιμα, με δόλο, δεν εμφανίζουν στους ισολογισμούς και τα αποτελέσματα ενεαμήνου παραπλανώντας τους επενδυτές!

Αδιαμφισβήτητα την ώρα τούτη απαιτείται η παρέμβαση του Εισαγγελέα!

Ενός εντίμου και αδιάφθορου δικαστικού λειτουργού που θα κάνει την υπόθεση φύλλο και φτερό και θα αποδώσει στον καθένα εκ των εμπλεκομένων τις ευθύνες που του αναλογούν!

Και μην έχετε καμία αμφιβολία: είναι βέβαιον ότι με την τακτική αυτή οι κάθε λογής Μακέδοι και λοιπές θεσμικές και εξωθεσμικές δυνάμεις θα καταφέρουν να διώξουν Εξάρχου και Μπακοκαυμενάκηδες και δεν θα τους μείνει τίποτα!

Μια χοάνη ανοιχτή όπου θα εμπλέκεται το κάθε μορφής εταιρικό κακέκτυπο της Ellington και οι εν Ελλάδι παραφυάδες της!

Προφανώς ο Μακέδος του ΤΜΕΔΕ, που νομίζει ότι έμαθε την αγορά και θα κονομήσει από την τριπλέτα της Φουτζειρα, ανεβάζοντας με μαϊμουδιές στα ύψη την μετοχή, έχει την αίσθηση ότι υπάρχουν κορόιδα!

Και ότι θα τους πάρει τα λεφτά από την τσέπη για να καλύψει τα ολέθρια λάθη της διαχείρισης χρόνων του ΤΜΕΔΕ, όπου τα λεφτά των μηχανικών «έκαναν φτερά» μέσα από την επιμονή της επένδυσης στην Attica Bank, όπου κάποιοι διαχρονικά έκαναν παιχνίδι, παρίσταναν τους νταραβεριτζήδες, κανόνιζαν δουλειές και εμπλέκονταν με κόμματα, μεγαλοεπιχειρηματίες και αρπακτικά!

Την ίδια ώρα οι ευθύνες της Επ. Κεφαλαιαγοράς η οποία όφειλε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση του μορφώματος που αποκαλείται μετοχή της Attica Bank είναι τεράστιες και καλώς ή κακώς θα έρθει η στιγμή που το ΔΣ της θα κληθεί να απολογηθεί για πράξεις και παραλείψεις!

Τα ίδια έκανε με την MIG!!!

Δυστυχώς μιλάμε για ένα ΔΣ ενδοτικό, που προφανώς υποκύπτει στις κάθε μορφής πιέσεις και αντί να κάνει το λειτούργημα του και να επιτελεί τον ιστορικό του ρόλο, κάνει δημόσιες σχέσεις με τραπεζίτες και πολιτικά γραφεία!

Αντίστοιχα η ΤτΕ φέρει μεγάλο βάρος της ευθύνης για το τερατούργημα της Attica Bank, για την διαχρονική επιλογή προσώπων, λάθος μάνατζερ, λάθος επιλογές, λάθος τακτικές, αβάσιμος σχεδιασμός, στο πόδι, που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος!

Και εμμονές, πολλές εμμονές! Σε πρόσωπα και καταστάσεις! Και μαζί της το ΤΧΣ, που θεωρεί ότι πρέπει να ελέγχει, να καθοδηγεί!

Δεν έχει Fit and Proper ο Σάλλας και έχει ο Μακέδος της Attica bank! Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν;

Η εξόφθαλμη και προκλητική χειραγώγηση! Και η άνοδος κατά 350-400% χωρίς λόγο  από τις 12 Δεκεμβρίου

Με έκπληξη παρατηρείται μια Χειραγώγηση της μετοχής της Attica Bank με την εποπτεύουσα αρχή, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να παραμένει σιωπηλή και ανεξηγήτως απούσα.

Η μετοχή έχει free float περίπου 1,91%, καταγράφει απίστευτα μεγάλες διακυμάνσεις και τεράστια άνοδο, της τάξεως του… 350-400% από τις 12 Δεκεμβρίου, ενώ κανείς, με όρους λογικής, δεν φαίνεται να μπορεί να δικαιολογήσει με όποιο τρόπο τόσο υψηλή αποτίμηση.

Κι όμως, η μετοχή δεν τίθεται σε αναστολή, ούτε έχει υπάρξει προσωρινή έστω διακοπή της διαπραγμάτευσής της, ακόμη και την ημέρα που λειτούργησε ως ασανσέρ ανάμεσα στο +20% και στο -22,5%.

Ο αυξημένος όγκος συναλλαγών! Ποιος έχει συμφέρον να ανεβάζει τη μετοχή; Πού ακούστηκε χρηματιστηριακή αξία άνω των 500 εκατ.;

Το τελευταίο διάστημα στην μετοχή της Attica bank καταγράφεται αυξημένος όγκος συναλλαγών.

Από τις 3 Φεβρουαρίου έχει διακινηθεί το 1,5% ή 24,2 εκατ. μετοχές με το free float να ανέρχεται στο 1,99%.

Προκαλεί απορία λοιπόν ποιος είναι αυτός που έχει συμφέρον να αυξάνει την μετοχή της Attica bank η οποία σήμερα εμφανίζει τιμή 0,2840 ευρώ που με καμία λογική δεν εξηγείται και συνολική χρηματιστηριακή αξία 504 εκατ. ευρώ ενώ η τράπεζα έχει αρνητική καθαρή θέση και κινδυνεύει το μέλλον της, ακόμα και η ύπαρξή της….

Η τράπεζα θα χρειαστεί 480 εκατ. τώρα και άλλα τόσα μετά …

Η τράπεζα θα χρειαστεί την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 473,3 εκατ. και ακολούθως πιθανότατα και νέα μεγάλη αύξηση, αλλά με τα «παιχνίδια» που γίνονται με την μετοχή της είναι σαν κάποιος να θέλει να χαλάσει.

Η σημερινή αξία της Attica bank είναι σχεδόν μηδενική και όχι 504 εκατ. ευρώ που αποτυπώνεται στο ταμπλό….

Τι πραγματικά θέλει ο Μακέδος;

Μήπως υπάρχει «μηχανικό» σχέδιο, βλέπε ΤΜΕΔΕ – Μακέδος όπως έφυγε ο προηγούμενος μέτοχος (Ellington), να διώξουν και αυτόν που ενδιαφέρεται να μπει στην επικείμενη ΑΜΚ (Thrivest συμφερόντων Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου);

Αν δεν μπει νέος επενδυτής στην τράπεζα στο τέλος του μήνα που λήγει η προθεσμία ολοκλήρωσης της ΑΜΚ, η τράπεζα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.

Αυτό θέλει ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ Κώστας Μακέδος;

Πληροφορίες δείχνουν ότι πίσω από αυτή την απίστευτη συμπεριφορά της μετοχής βρίσκεται το ΤΜΕΔΕ και ο πρόεδρος του Κώστας Μακέδος το οποίο θέλει να πουλήσει στον ενδιαφερόμενο επενδυτή (Thrivest) μετοχές και αυτές μετά την χειραγώγηση που συντελείται να έχουν υψηλή αποτίμηση στο ταμπλό.

Το ΤΜΕΔΕ που τόσα χρόνια ευθύνεται για την κατάσταση που είναι σήμερα η τράπεζα και το ίδιο να έχει χάσει πάνω από 1 δις ευρώ, τώρα αντί να βοηθήσει για την σωτηρία της τράπεζας παίζει χρηματιστηριακά παιχνίδια με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς περιέργως απούσα!

Διαβάστε ακόμη: