Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τρίτη, μετά την εξαγορά από την UBS της αντίπαλης Credit Suisse.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,6% στις 1:45 μ.μ. στο Λονδίνο, ενώ οι κλάδοι παρέμειναν θετικοί. Οι τράπεζες σημείωσαν κέρδη, άνοδο 4,1%, καθώς ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σημείωσε άνοδο 3,4%. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 3,2%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7541.37 μονάδες καταγράφοντας με άνοδο 1,86%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται στις 15212.02 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,87%. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7121.75 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,55%. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 26569.81 μονάδες με άνοδο 2,59%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9063.9 μονάδες με άνοδο 2,61%.

Τη Δευτέρα, οι ευρωπαϊκές αγορές παρουσίασαν διακυμάνσεις, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί τις πρώτες ώρες των συναλλαγών πριν κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Η UBS συμφώνησε την Κυριακή να αγοράσει την αντίπαλη Credit Suisse για 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,2 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μια συμφωνία έκτακτης ανάγκης διάσωσης. Η νέα τράπεζα θα έχει επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την UBS. Οι μετοχές της Credit Suisse βυθίστηκαν κατά 54% τη Δευτέρα κάποια στιγμή, ενώ η UBS σκαρφάλωσε από απώλειες σε άνοδο 3,8%.

Οι μετοχές της Credit Suisse ήταν ασταθείς το πρωί της Τρίτης και αυξήθηκαν κατά 2% στις απογευματινές συναλλαγές. Η UBS ήταν αυξημένη κατά 7,2%.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πιθανό να παραμείνουν σε αδιέξοδο παρά την πρόσθετη εμπιστοσύνη, δήλωσε μέσω email η Emma Wall, επικεφαλής ανάλυσης και έρευνας επενδύσεων στο Hargreaves Lansdown.

«Οι δείκτες της ΕΚΤ της περασμένης εβδομάδας υποδηλώνουν περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων – μια λεπτή πράξη εξισορρόπησης προκειμένου να μην ωθήσει την ευρωζώνη σε ύφεση. Ο τραπεζικός τομέας είναι πιο ευαίσθητος στην οικονομική σταθερότητα, επομένως οι δείκτες ανάπτυξης θα είναι βασικοί για παρακολούθηση», πρόσθεσε η Wall.

Διαβάστε περισσότερα