Σας έχω έγκαιρα ενημερώσει σχετικά με 2 μεγάλες υποθέσεις που είχαν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών, πρώτον φοροδιαφυγής που ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ και δεύτερον έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων άνω των 100 εκατ. ευρώ!

Και οι δύο υποθέσεις φέρονται να ελέγχονταν εξονυχιστικά από τις Αρχές, η μία – η πρώτη-  να έχει βεβαιωθεί και η δεύτερη απλώς να έχει εντοπισθεί, χωρίς να έχουν καταλογιστεί πρόστιμα και φόροι!

Ε, λοιπόν, να ξέρετε, οι δύο τεράστιες αυτές υποθέσεις «θάφτηκαν», μπήκαν στο Αρχείο, καθώς κάποιοι «γαλάζιοι» παίκτες, δεξιά συστήματα που κινούν τα νήματα, «καθάρισαν» οριστικά (;) τους δύο επιχειρηματίες…

Sold out στα top διαμερίσματα και σουίτες του Χίλτον με τιμές από 22.000 ευρώ το τ.μ.!

Μετά από το sold out στο Marina Tower (εκτός των τελευταίων ορόφων!!!), αλλά και τις βίλες του Αστέρα Βουλιαγμένης (ο εφοπλιστής Διαμαντίδης τις 11 και η Μαριάνα Λάτση τις 2) καθώς και τις luxury μονοκατοικίες πάνω στο νερό στο Ελληνικό (8 απέκτησε ο Σπύρος Λάτσης), εντυπωσιακό ενδιαφέρον έχει προκύψει για τις σουίτες και τα διαμερίσματα στο συγκρότημα του ξενοδοχείου Χίλτον (που την ώρα τούτη ανακαινίζεται και θα είναι έτοιμο το 2025), από μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η ζήτηση για απόκτηση προνομιακών διαμερισμάτων και υπερπολυτελών σουιτών είναι την ώρα τούτη υπερβάλλουσα και θα πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι μεγάλοι εγχώριοι επιχειρηματικοί και εφοπλιστικοί παράγοντες έχουν δείξει ενδιαφέρον, υπογράφοντας τα σχετικά προσύμφωνα σε τιμές που ξεκινούν από 15.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και φθάνουν μέχρι και τις 22.000 ευρώ το τ.μ.!!!

Οι ίδιες πηγές μάλιστα διαβεβαιώνουν ότι την ώρα τούτη, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας , πληθωρισμού και αύξησης των επιτοκίων «έχουν κλείσει» τα top διαμερίσματα από μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής, εμπορικής και εφοπλιστικής ζωής της χώρας, χωρίς – σημειώνεται- την διαμεσολάβηση κάθε λογής μεσιτών!

Το τρίγωνο Λιβύης- Αλβανίας και στη μέση η Ελλάδα! Το «πήγαινε – έλα», ο «καθαρισμός» και ο περίεργος ρόλος ελληνικού ομίλου!

Μια περίεργη υπόθεση, που έχει γίνει …φάμπρικα και αφορά ένα ιδιότυπο «σούρτα – φέρτα» και «πήγαινε – έλα», μεταξύ Λιβύης- Αλβανίας και στη μέση η Ελλάδα, φημολογείται εντόνως στην πιάτσα και συζητείται εκτενώς μεταξύ υψηλόβαθμων κυβερνητικών κλιμακίων κατόπιν σχετικών ανώνυμων καταγγελιών!

Στην υπόθεση αυτή, φέρεται να εμπλέκεται με κομβικό ρόλο και εγχώριος όμιλος (όπου το κράτος θα έπρεπε να έχει ρόλο και λόγο), που φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες να έχει αναλάβει τον σύννομο «καθαρισμό»! Υπό αυτή την έννοια, το μάνατζμεντ του ομίλου μπαίνει στο μικροσκόπιο αρμοδίως…

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα ζήτημα κρίσιμο και σοβαρό, το οποίο σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις σχετικών κυβερνητικών κύκλων θα διερευνηθεί, καθώς μεταξύ άλλων εμπλέκεται και εταιρία όπου υφίστανται δικαιώματα του Δημοσίου!

Χτυπάνε «όλες τις δουλειές» και «όλα τα κόλπα»! Από ξενοδοχεία μέχρι διαγωνισμούς real estate και «χρυσές βίζες»!

Σε «όλες τις δουλειές» και «όλα τα κόλπα», ακόμη και διεθνών διαγωνισμών του δημοσίου, εμπλέκεται ή επιδιώκει να εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κατά πληροφορίες, ετερόκλιτη παρέα που αποτελείται από «νταραβεριτζή» υπουργό (κορυφαίου παραγωγικού υπουργείου), πρώην προφυλακισμένο επιχειρηματία της ενέργειας, με ροπή στην χλιδή, ιδιωτικά αεροσκάφη και πάρτι με μοντέλα, καθώς και εβραϊκά συμφέροντα!

Το εν λόγω τρίγωνο της διαπλοκής και της «αμαρτίας» παίζει μπάλα σε πλήθος αδιαφανών υποθέσεων, από πάρε- δώσε με την «χρυσή βίζα», μέχρι την αστική ανάπτυξη στην Κρήτη και αλλού, ενώ την ώρα τούτη «χτυπάει» από ξενοδοχεία μέχρι και διαγωνισμούς υπουργείων για real estate ανάπτυξη ακινήτων!

Η δράση της παρέας, αλλά και ο ρόλος του υπουργού, για τον οποίο βοά η πιάτσα ότι αντί να δουλεύει σκληρά ως όφειλε, απλώς και μόνο νταραβερίζεται σε μόνιμη βάση, έχουν περιπέσει της αντίληψης των υψηλών επιπέδων της κεντρικής εξουσίας, ενώ αποτελεί σημείο συζήτησης στον επιχειρηματικό κόσμο και όχι μόνο…

«Τσάμπα μάγκες» με τα λεφτά των τραπεζών! Η πολιτική επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων από τους τραπεζίτες, προς «ημέτερους» επιχειρηματικούς κύκλους!

Παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μια πολιτική επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων από τις συστημικές τράπεζες, προς συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους, πολλούς και διάφορους, γνωστούς από το παρελθόν, «εκλεκτούς» και «ημέτερους»!

Είναι πλέον πασιφανές πως οι αξιότιμοι κύριοι τραπεζίτες, την ώρα που έχουν κλειστή τη στρόφιγγα παροχής ρευστότητας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ανοίγουν τους κρουνούς των χρηματοδοτήσεων στους στενούς διαχρονικούς τους φίλους, τους διαβόητους «δημοσιοσχετίστες» που έκαναν καριέρα στηριγμένη στις πλάτες του τραπεζικού συστήματος εν μέσω ρυθμίσεων και ειδικών σχέσεων αγοράς και πώλησης περιουσιακών στοιχείων!

Το γεγονός των επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων αποτελεί ένα φαινόμενο στρεβλό, που νοθεύει τον ανταγωνισμό, τους υγιείς όρους λειτουργίας της αγοράς και το οποίο προφανώς αποσκοπεί στη δημιουργία ενός καινούριου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα αποτελείται από στενούς φίλους, ημέτερους και εκλεκτούς! Μια νέα διαπλοκή!

Συνεχίζεται … Με ονοματεπώνυμα αυτή τη φορά…

Οι 70.000 δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο και οι υποσχέσεις

Ακόμα ελπίζουν οι περίπου 70.000 δανειολήπτες που έμπλεξαν άγρια με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Μόλις προ ημερών σας είχα ενημερώσει ότι οι άνθρωποι αυτοί μόνο με ένα θαύμα θα σωθούν. Υποσχέσεις παίρνουν, πήραν και προχθές που μαζευτηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η τροχοπέδη είναι η καταδικαστική για αυτούς απόφαση του Αρείου Πάγου. Περιθώρια υπάρχουν, άλλες χώρες το έλυσαν αυτό το θέμα, βρήκαν τρόπους, μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, που παρακάμπτουν την στείρα στάση δικαστικών αρχών

Το άλμα της Παγκρήτιας

*** Στην Παγκρήτια τώρα, παρά τη δύσκολη συγκυρία, η αύξηση των 100 εκατ. ευρώ προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς, σε επίπεδο επαφών και συζητήσεων, αλλά και δεσμεύσεων για συμμετοχή. Το άλμα είναι μεγάλο, καθώς η ενσωμάτωση του δικτύου της HSBC και της Τράπεζας Χανίων, θα δημιουργήσει μία ανταγωνιστική τράπεζα. Και με έδρα σύντομα στην Αθήνα. Η σφραγίδα Σάλλα, έχει πίσω της και ισχυρούς επιχειρηματίες, πρωτίστως της Κρήτης, αλλά όχι μόνο. Οι εκπλήξεις, άλλωστε, ήταν πάντα στο ρεπερτόριό του…

Την εγκατάλειψη αγροτών και κτηνοτρόφων θα την πληρώσουμε ακριβά

*** Και ερχόμαστε σε ένα άλλο αγαπημένο μου θέμα, την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας. Γιατί, μπορεί να κερδίσαμε τους Δανούς για το θέμα της φέτας και μπράβο μας, αλλά θα πρέπει να έχουμε και ζωικό κεφάλαιο. Με το κόστος παραγωγής, όμως, στα ύψη, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας

*** Αναγόμενες σε ετήσια βάση, οι αυξήσεις στα λιπάσματα έφτασαν στο 60%, στα καύσιμα στο 49% και στις ζωοτροφές στο 30%. Και έχουμε φτάσει στο σημείο, ειδικά οι κτηνοτρόφοι να σφάζουν ζώα που βρίσκονται στην ακμή της παραγωγικής τους δυνατότητας, προκειμένου να ανακουφιστούν από την οικονομική τους ασφυξία

*** Την εγκατάλειψη αγροτών και κτηνοτρόφων στο έλεος των αγορών, θα την πληρώσουμε ακριβά. Ήδη στα γαλακτοκομικά γενικώς οι αυξήσεις κυμαίνονται από 25% έως και 55% σε κάποια είδη. Μιλάμε για προϊόντα με τα οποία ζεί η ελληνική οικογένεια, όχι για…χαβιάρι.

«Η Δύση εισέρχεται σε διαρκή ύφεση»

*** Ο Ιωακείμ Φελπς, οικονομικός σύμβουλος της Pimco, του μεγαλύτερου διαχειριστή ομολόγων στον κόσμο, που έχει την ευθύνη αξιοποίησης-τοποθέτησης περιουσιακών στοιχείων 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν σαφής και απολύτως ξεκάθαρος για το τι συμβαίνει στη διεθνή οικονομία και ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή. ” Η Δύση εισέρχεται σε διαρκή ύφεση”, ανέφερε σε δηλώσεις του και επισήμανε ότι η αύξηση των επιτοκίων και ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις δραματικές ενεργειακές επιπτώσεις, οδηγούν σε διαρκή μείωση της ανάπτυξης σε Ε.Ε. και ΗΠΑ. Και προσέθεσε ότι “είμαστε ήδη de facto σε στασιμοπληθωρισμό και εισερχόμαστε ταχέως σε ύφεση”

*** Και επειδή οι άνθρωποι των αγορών είναι σκληροί, αλλά και δίκαιοι πολλές φορές για τις αιτίες και τους αίτιους, σημειώνει ότι η ύφεση προκλήθηκε από τον επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αλλά και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι προφανές ότι ο υψηλός και βίαια ανερχόμενος πληθωρισμός, μαζί με την νομισματική λιτότητα που τον συνοδεύει, φρενάρουν την ανάπτυξη, ειδικά στην Ευρώπη.

*** Έρχεται σκληρός χειμώνας κυρίες και κύριοι, έρχεται και καύσωνας, για αυτό όσοι είστε στις παραλίες δροσιστείτε και πάρτε δυνάμεις. Οι υπόλοιποι, υπομονή μέχρι την άδειά σας. Την καλημέρα μου!