Απομένουν μερικά 24άωρα για την Καθαρά Δευτέρα, μέρα αργίας σχεδόν για όλους. Ωστόσο, ορισμένα καταστήματα και επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν εκείνη την ημέρα, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Συνεπώς, ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου θα είναι καταστήματα εστίασης παντός είδους, κυλικεία, καντίνες, κάβες, καταστήματα λιανικής πώλησης ξηρών καρπών, μικρές αγορές (mini markets), κέντρα διασκέδασης, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, ανθοπωλεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, καταστήματα και εγκαταστάσεις που λειτουργούν στους χώρους των Κεντρικών Αγορών.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων διευκρινίζει –έπειτα από σειρά ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί– ότι τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα (27 Φεβρουαρίου) προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» ενημέρωσε ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας, αργούν στην περίπτωση που η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί ως αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή αυτή την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη: