Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε, για μία ακόμα φορά, στο στόχαστρο των ΜΜΕ της Τουρκίας λόγω της επίσκεψής της στο ακριτικό Καστελόριζο χθες Τρίτη.

Απόλυτα ταυτισμένος με το αφήγημα της Άγκυρας περί αποστρατικοποίησης των νησιών, ο τουρκικός τύπος επιτίθεται κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας επειδή επισκέφθηκε ελληνική επικράτεια και επειδή δήλωσε απερίφραστα πως η χώρα μας «θα προασπίσει με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

1

Mερικά χαρακτηριστικά δημοσιεύματα:  «Η Πρόεδρος της Ελλάδας ξεπέρασε τα όρια. Απείλησε από τουρκικό νησί την Τουρκία» γράφει η εφημερίδα Yenicag, χαρακτηρίζοντας προκλητικά το Καστελόριζο «τουρκικό» νησί. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Aydinlik που κάνει λόγο για «Απειλές από το τουρκικό νησί για την Τουρκία», σημειώνοντας πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας : «απειλεί την Τουρκία από νησί, η ιδιοκτησία του οποίου δεν μεταβιβάστηκε ποτέ στην Ελλάδα».

H Sozcu τονίζει πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας : «Πήγε σε νησί που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένo», αναφέροντας πως φωτογραφήθηκε σε … «πολεμικές πόζες».  Για «προκλητική περιοδεία της Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο» μιλάει η Υeni Safak.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Μεγίστης για τον εορτασμό της 79ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού. Με δηλώσεις της έστειλε το δικό της μήνυμα στην Τουρκία: «Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της. Θα προασπίσει όμως με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί».

Διαβάστε ακόμη: