search

MAIN STREET

Κατασχέθηκαν κρυπτονομίσματα της FTX συνολικής αξίας $3,5δισ. στις Μπαχάμες

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες ισχυρίστηκε ότι κατάσχεσε κρυπτονομίσματα αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κατεστραμμένο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης FTX.

Τι σηματοδοτεί η κατάρρευση του FTX για τα κρυπτονομίσματα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες ισχυρίστηκε ότι κατάσχεσε κρυπτονομίσματα αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κατεστραμμένο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης FTX.

Σε μια ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης αργά την Πέμπτη, η εποπτική αρχή επιβεβαίωσε το συνολικό ποσό που ελήφθη από τη θυγατρική της FTX στις Μπαχάμες, FTX Digital Markets, και πρόσθεσε ότι τα κεφάλαια μεταφέρθηκαν στα δικά της ψηφιακά πορτοφόλια «για φύλαξη».

Η ρυθμιστική αρχή είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι κατείχε ορισμένα από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία της FTX, αλλά δεν διευκρίνισε το ποσό.

Τα κεφάλαια αποτιμήθηκαν σε πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Τα κεφάλαια αποτιμήθηκαν σε πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμολόγηση της αγοράς κατά τη στιγμή της μεταφοράς, σύμφωνα με την Επιτροπή. Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου, την ημέρα μετά την υποβολή αίτησης για προστασία της πτώχευσης του Κεφαλαίου 11 της FTX στις ΗΠΑ.

Η επιτροπή κινητών αξιών στις Μπαχάμες είπε ότι τα κεφάλαια κρατούνται σε «προσωρινή βάση» μέχρι να δοθεί εντολή από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να τα παραδώσει σε πελάτες και πιστωτές ή σε εκκαθαριστές της πτωχευτικής περιουσίας.

Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι πήρε τα κεφάλαια αφού έλαβε πληροφορίες από τον Sam Bankman-Fried, τον συνιδρυτή της FTX, σχετικά με κυβερνοεπιθέσεις στα συστήματα της μονάδας της FTX στις Μπαχάμες.

Υπήρχε «σημαντικός κίνδυνος επικείμενης διασποράς» των περιουσιακών στοιχείων υπό τον έλεγχο της FTX Digital Markets, ανέφερε.

Αφού η FTX κήρυξε πτώχευση, στοχοποιήθηκε σε ύποπτο hack που οδήγησε στην αποστράγγιση 477 εκατομμυρίων δολαρίων από τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια της εταιρείας.

Η ταυτότητα του δράστη δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Η ρυθμιστική αρχή στις Μπαχάμες έχει εξεταστεί για τον ρόλο της στην κατάρρευση του FTX και τις επακόλουθες νομικές διαδικασίες.

Η Επιτροπή ήθελε να χειριστεί τις διαδικασίες αφερεγγυότητας για την FTX στις Μπαχάμες.

Αλλά οι δικηγόροι της FTX στις ΗΠΑ αμφισβήτησαν την κίνηση, ισχυριζόμενοι ότι συντονίστηκε με τον Bankman-Fried για τη μεταφορά των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της FTX στη δική της φύλαξη.

Διαβάστε ακόμη: